Število na leto rojenih otrok migrantov v ZDA preseglo število ameriških novorojenčkov

foto iStock

Najnovejše poročilo Kongresne pisarne za proračun (CBO) je razkrilo, da se v Združenih državah Amerike letno rodi več otrok ilegalnim priseljencem kakor pa ameriških otrok. Tako imenovani “zasidrančki” (anchor babies) predstavljajo velik problem za ameriško politiko priseljevanja, saj so zasidrančki zaenkrat avtomatsko upravičeni do ameriškega državljanstva, zaradi česar lahko v državi ostanejo tudi ostali družinski člani. Gre za podlo izigravanje sistema.

Po poročanju Breitbarta naj bi vsaka dva imigranta s sabo v državo pripeljala še sedem ljudi. Ta proces je znan kot “verižna migracija”. Po podatkih poročila CBO naj bi v Ameriki bilo kar 4,5 milijona zasidrančkov mlajših od 18 let. Ta številka presega štiri milijone rojenih Američanov na leto.  V poročilu ocenjujejo, da bi v primeru, če se ameriška nataliteta ne zviša, število zasidrančkov lahko v kratkem preseglo število rojenih Američanov za en milijon. V naslednjem desetletju naj bi se v Ameriki rodilo še 600 tisoč zasidrančkov.

Verižna migracija je kriva, da se je v ZDA od leta 2005 naselilo kar 9,3 milijona tujih državljanov. Center za imigrantske študije ocenjuje, da je “v letu 2016 legalna in nelegalna imigrantska populacija dosegla rekordnih 44 milijonov ljudi.” Do leta 2023 naj bi kar 15 odstotkov celotnega prebivalstva v ZDA predstavljali imigranti, tako legalni kot nelegalni.

Zasidrančki niso upravičeni do državljanstva, saj so tuji državljani
Ameriška politična komentatorka, kolumnistka, pisateljica ter odvetnica Ann Coulter je v svoji knjigi ¡Adios, America! zapisala: “Nobenega smiselnega razloga ni, da bi cela družina prišla [v ZDA], ampak kljub temu slišimo jadikovanja, kot so: Poskušate nas ločiti od našega otroka, ki je ameriški državljan! Nihče niti ne pomisli na možnost, da bi družina lahko ostala skupaj tudi tako, da bi se vrnili v svojo lastno državo.”

Ivan Šokić