Štiri demokratske zvezne države ZDA so se odločile za tožbo proti Trumpu

Foto: epa

Glede nedavnega ukaza predsednika Donalda Trumpa o začasni prepovedi vstopa migrantov in nemigrantov iz sedmih držav v ZDA so se štiri demokratske zvezne ameriške države Washington, Virginija, Massachusetts in New York odločile za tožbo. 

V pripravi naj bi bile tudi tožbe, ki zadevajo zaščito okolja, zdravstva in mnoga druga vprašanja. Eric Schneiderman, pravosodni minister v New Yorku, je Trumpa označil kot predsednika, ki ne spoštuje vladavine prava. Takšne obtožbe s strani pravosodnih ministrov pa same po sebi niso nič nenavadnega, saj se je podobno dogajalo tudi v času mandata nekdanjega predsednika Baracka Obame.

Sodelovanje več pravosodnih ministrov ni nujno uspešno
Pravosodni ministri iz 17 zveznih držav so se zavezali, da bodo skupaj nastopili proti “novemu neustavnemu redu”. V času predsedovanja Obame je skupina pravosodnih ministrov neuspešno tožila tedanjega predsednika glede zdravstvene reforme, uspešno pa glede določenih okoljevarstvenih in imigracijskih ukrepov.

Paul Ryan, predsednik predstavniškega doma kongresa, je izrekel podporo Trumpovemu izvršnemu ukazu glede migracij in dodal, da ima Trump kot predsednik ZDA dolžnost, da zaščiti svojo državo in državljane.

Foto: epa

Foto: epa

S strani Mika Pencea, podpredsednika ZDA, je prišlo zagotovilo republikancem v kongresu, da do podobnega hitenja glede sprejemanja ukrepov ne bo prišlo brez prehodnega posvetovanja z njimi, saj želi, da bo v prihodnosti potrjevanje zakonov potekalo brez težav.

N. Ž., STA

 • Olga

  Državo in državljane je treba zaščititi! To Trump kljub nasprotovanju Sorosovih plačancev dela!! Človek mu lahko samo čestita!
  Tožnikom bi pa človek poslal nekaj teroristov, da pridejo k pameti!

 • totex39

  Levičarski demokrati nimajo spoštovanja do svojega predsednika in na vse načine blatijo njegove pametne reforme, ki jih uvaja. Očitno s tem samo dokazujejo, da ne morejo preboleti , da so izgubili volitve.

  • Aron

   pamet in Trump ne gre skupaj

   • totex39

    Pa še kako gresta skupaj, ker hoče uničiti podkupljivo levičarsko nesnago.

 • Franc Šink

  Levičarji so slabi poraženci, Težko kaj takega prenašajo, Kot Hrvati poraz proti Sloveniji.Ubogi revčki vsi skupaj.

  • sodnikisozločinci

   So takšni kot nekateri pijančki, težijo tako dolgo, dokler ne dobijo po gobcu, potem grejo in ker jim ni dovolj pridejo nazaj, da dobijo še eno porcijo. So kot nimfomanke, nič jih ne more zadovoljiti. No, mogoče vlak, tako kot Maria Špinela.

 • Nata

  Predlog. Naj te silne migrante, ki so že, ali pa ki še pridejo, naseli v teh državah. Kaj pravite, kaj se bo zgodilo ?

  • Steiermark

   Ja, naj jih, veendar samo v primeru, da bo šlo za strogo zastražene lagerje, od koder nebodo mogli hoditi naokrog in sejati terorja – da se bodo lahko klali, po islamsko, samo med sabo, pravtako posiljevali in ropali! Feministke pa naj jim bodo dodeljene in dane njim v uporabo!

   • Nata

    Ja, že……že……..vendar nisem tako mislila.
    Izgleda , da te države nasprotujejoTrumpu, ker obožujejo migrante !
    Torej, naj jih imajo.

 • Franc Šink

  Le od koga ali česa se bodo Sorosovi privrženci financirali, potem ko ga bo obiskala Matilda. To se večkrat vprašam.

  • slosin

   Verjetno se bo kmalu pojavil nov cigan njegovega kalibra, teh nikoli ne zmanjka…

   • Steiermark

    Sicer pa soros ni osamljen, to je cela “ekipa” teeh satanovih hlapcev, ki so na svetu zato, da povzročajo zlo!

  • Kat Wilson

   Še vedno iz Sorosa, tokrat Sorosa mlajšega… Ja, ta gnida se je razplodila, verjemi ali ne.

 • samotoje

  Sicer se držim bolj ob strani, kar se tiče vehementnih ocen Trumpovega delovanja, ker menim,da:

  1. Trump je predsednik ZDA, izvolili so ga državljani ZDA;

  2. V 4 letih se bo pokazalo, kako in kaj. Histerija njegovih nasprotnikov je, milo rečeno, smešna.

  Vendar ob tem zbode dvoje: sodba sodišča EU v Luksemburgu, ki dovoljuje, da država teroristu zavrne azil(???!!) in izjava Jana Zobca, sicer ustavnega sodnika, ki ga načeloma cenim, na Siol.net o zavračanju azila:

  “Res je, da je država suverena in
  da lahko država kadarkoli in kakorkoli odloči, da nekomu ne dovoli vstopa v
  državo. Državna suverenost je s tega vidika logična, a ne moremo gledati na
  suverenost kot državno suverenost, ampak na suverenost človekovih
  pravic. Tukaj pa stvari pridejo večkrat navzkriž z interesi države.
  Država je zaradi ljudi, niso ljudje zaradi države.” In potem nič o tem, za koga je slovenska država. In kakšne človekove pravice krši država, ki ne dovoli vstopa vsiljivcem brez dokumentov, ki hočejo v državo in prihajajo iz druge države, ki je varna in celo članica EU. Kr neki, bi rekla mularija. Ampak Jan Zobec bi pa moral vedeti, o čem govori.
  Evropi se je očitno utrgalo.

  • sodnikisozločinci

   Se pravi, da tudi Jan Zobec podpira globalistično politiko neomejenega priseljevanja in je s tem na strani sovražnikov slovenskega naroda. To pa je desničar, ja.

   • samotoje

    Trditi, da Jan Zobec podpira globalistične migracijske agende na osnovi ene izjave (ki niti ni nujno čisto točna), bi bilo pretirano. Bolj gre za to, da je evropska in tudi slovenska zakonodaja takšna, da očitno postavlja pravice nezakonitih migrantov nad suverenost držav(država= njeni državljani). In to ni bilo jasno povedano. Marsikaj na področju azila in posledično človekovih pravic je bilo sprejeto popolnoma v drugačnih pogojih in časih. Tu bi morali eminentni pravniki, kot je Zobec, začeti utirati nove poti. Levičar ali desničar- ni pomembno. Pomembno bo preživetje.

    • rrrrr

     Odlično!

     • samotoje

      Fala lejpa.

 • Anton

  Slovenski komunisti so se danes vsako uro posebej in na novo spraševali ali bo Trump izgnal svojo ženo Melanijo…. S tem bedastim vprašanjem pa seveda posiljevali vse Slovence na vseh radijih.

  • sodnikisozločinci

   Televizije ne gledam več, ves njihov program je ena sama bedna pedersko migrantska multikulti propaganda.

   • Olga

    ++++++++++++++++++++ Sama beda!

    • sončnica

     …saj jepovsod…tudi tukaj….

 • novaknovak

  ni problem. trumpu bi svetoval, da dovoli priseljevanje teh ljudi v te zvezne države. po predhodnem vabilu. pa da jih vidimo te demokrate..seveda z obvezo, da so oni osebno zanje odgovorni..

 • slaipowi

  Olga ima spet privide. Bele miške in levake so zdaj zamenjali teroristi. Ma kaj ni nobenega pravovernega tiča da bi ji šel delat družbo v dolgih zimskih večerih?

  • garfi

   Državo in državljane je treba zaščititi! To Trump kljub nasprotovanju Sorosovih plačancev dela!! Človek mu lahko samo čestita!
   Tožnikom bi pa človek poslal nekaj teroristov, da pridejo k pameti!
   V Evropo je medtem prispel terorist s 400 pajdaši z namenom destabilizacije starega kontinenta???!!! Kdo bo zaščitil nas???? Bo Merklova, kreatorka migrantske neumnosti, poklicala na pomoč Trumpa???!!!!!! Cerar se bo pa še odločil, če jim podeli azil?!!

 • Slovenka

  Štiri demokratske zvezne države ZDA so se odločile za tožbo proti Trumpu: la, la, la.

 • sončnica

  ..trump jim je prekrižal načrte…temnim silam kabale…..zato se bodo proti njemu borili z vsemi sredstvi,ki so na razpolago…

 • sončnica

  …cela amerika je dežela migrantov….ukradli so jo indijancem in nad njimi storili genocid