fbpx

Štiriletnik iz Milana že novembra lani okužen z novim koronavirusom!

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Skupina znanstvenikov je po poročanju italijanskega časopisa La Repubblica potrdila, da je bil štiriletni deček iz Milana, ki pred tem ni potoval nikamor, že 21. novembra lani okužen z novim koronavirusom.  

Vse skupaj se je pričelo s kašljem, zato se je zdelo, da gre le za prehlad, ki je v tem letnem času pogost. Po devetih dneh so starši odpeljali otroka na urgenco, saj je začel bruhati in je težko dihal. Naslednji dan so se mu pojavile spremembe na koži. Zdravniki so sumili, da gre za ošpice, zato so dečku odvzeli bris. Test je bil negativen in otrok je kmalu zatem okreval.

Test fantiča, so tako kot tudi druge teste za ošpice, hranili v zmrzovalniku laboratorija pri minus 80 stopinjah. Skupina znanstvenikov se je odločila preveriti, ali je bil med testiranimi kdo, ki je bil pravzaprav pozitiven na novi koronavirus. Želeli so namreč ugotoviti, če se je virus v Italiji začel širiti prej, kot so obstajala predvidevanja.

Najnovejše odkritje prihaja tri tedne potem, ko je študija italijanskega nacionalnega inštituta za rak pokazala, da se virus širi že od septembra 2019. Raziskovalci so po poročanju Daily Maila ugotovili, da je na desetine prostovoljcev, ki so se vključili v raziskavo, od septembra do marca, razvilo protitelesa proti covidu-19 že pred februarjem. Z drugim testom so ugotovili, da so vsaj štirje ljudje že imeli protitelesa do prvega tedna oktobra, kar kaže na to, da so se okužili morda septembra.

Foto: epa

Sara Kovač