fbpx

Sto tisoč demonstrantov proti liberalnejšemu zakonu o splavu v Španiji

Foto: UME

V nedeljo, 26. junija, so v Madridu potekale množične demonstracije več kot 200 združenj civilne družbe pod geslom “Tvegamo svoja življenja” v znak protesta proti novemu zakonu o splavu, ki bo omogočal splav od 16. leta starosti brez dovoljenja staršev. Demonstracije pod geslom “Konec zakonov proti resnici in človeški naravi”, ki se jih je po oceni medijev udeležilo med 20.000 in 100.000 ljudi, so se začele ob 12. uri na Glorieta de Bilbao in končale na Plaza de Colón. Tam je bil postavljen veličastni oder, na katerem so se zvrstili nastopi in govori pomembnih osebnosti.

Dogodka so se poleg drugih predstavnikov združenj za življenje udeležili Jaime Mayor Oreja, član in promotor NEOS, Carmen Fernández de la Cigoña, direktorica Inštituta za družinske študije CEU in članica ACdP, Josep Miró, koordinator Skupščine združenj za življenje, svobodo in dostojanstvo, Juan Carlos Corvera, predsednik Educatio Servanda, in María San Gil, podpredsednica Fundacije Villacisneros in članica NEOS. San Gilova je poudarila, da je “sodba vrhovnega sodišča v ZDA žarek upanja, da je to mogoče tudi v Španiji”. Številne kritike na račun vlade so razkrile vrsto procesov, ki jih ta ohranja z namenom razdejanja in družbenega preoblikovanja.

Jaime Mayor Oreja je pojasnil, da so se to nedeljo odpravili na ulice, da bi povedali: “Zadosti je toliko zakonov, ki uničujejo človeško naravo“. Poudaril je tudi, da je “kultura življenja bolj živa kot kdaj koli prej” in da je “sodba vrhovnega sodišča ZDA žarek upanja”. In to navkljub vladi, ki kaznuje življenje in narekuje “kulturo” smrti.

Več si lahko preberete TUKAJ.