Strah v Franciji: Iz francoskih zaporov bo kmalu odkorakalo 40 terorističnih zapornikov

(vir twitter)

V tem in prihodnjem letu bo iz francoskih zaporov izpuščenih 40 teroristov, ki so bili na zaporne kazni obsojeni zaradi terorističnih dejanj, je v ponedeljek dejal francoski tožilec, pristojen za boj proti terorizmu, Francois Molins. Po njegovih besedah gre za veliko tveganje.

“Soočamo se z velikim tveganjem, ko bodo ob izteku zapornih kazni iz zaporov prišli ljudje, ki niso obžalovali svojih dejanj in ki bi lahko zaradi bivanja v zaporu postali celo bolj zakrknjeni,” je v pogovoru za francosko televizijo BFM dejal Molins. Od danes do konca leta 2019 bo po njegovih besedah iz zapora prišlo 40 obsojenih zaradi terorizma – 20 letos, 20 prihodnje leto. Kot je še ocenil, Franciji še vedno predstavljajo precejšnjo grožnjo domači podporniki skrajne skupine Islamska država.

Iz vseh evropskih zaporov bo izpuščenih okoli 200 zapornikov
Pred kratkim smo poročali o ekstremno nizkih zapornih kaznih v Evropi za terorizem, in sicer so bile te po podatkih Europola v Evropi do nedavnega do približno 6 let, v Ameriki pa 13. Po terorističnem napadu leta 2015  na Charlie Hebdo so se zaporne kazni zvišale, a so še vedno precej nižje kot v Ameriki. Tako teroristi ne bodo odkorakali le iz francoskih zaporov, temveč tudi iz drugih evropskih zaporov. Voice of Europe je pred kratkim poročal, da bo v naslednjih dveh letih (ker se jim izteče zaporna kazen) okoli 200 terorističnih zapornikov odkorakalo iz evropskih zaporov, v glavnem tisti, ki so oblikovali prvi val džihadistov v Iraku in Siriji, sanjajoč o Islamski državi tam, kjer še ni vzpostavljena.

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

A. G.

 • pajot

  Odkorakali bojo iz zaporov in kaj potem sledi? Za normalnega človeka samo eno: deportacija!

  • mona lisa

   Ne smrtna kazen. Najprej so jih redili v zaporu za davkoplačevalski denar zdaj pa jih bodo spustili na svobodo da se pripravijo na nova teroristična dejanja. Kdo razume bedake? lažna evropska humanost. Humanost ja samo ne za lasten narod ampak za morilce lastnega naroda.

  • samotoje

   Ne bo šlo. V glavnem gre za domače teroriste- 2. ali 3. generacija priseljencev, ki so najhujši.

 • Zgornji

  Obup !!! Sledila pa Bo Bedaaaaa…. Beda kakršne ta planet še Ni doživel, … in je tudi Nebo nikoli več zatem !!! ! !!!

 • mona lisa

  Kateri idiot bo spustil teroriste na svobodo. Lažna humanost. Za teroriste bi morali uvest smrtne kazni. TERORIST JE VEDNO TERORIST.

 • xtc

  Ah,ja osli.

 • lokec

  Strah v Franciji: Iz francoskih zaporov bo kmalu odkorakalo 40 terorističnih zapornikov

  Najmanj toliko bo nedolžnih žrtev.

 • Olga2345

  K sebi naj jih vzamejo levi politikanti, ki so jih privlekli v EU!

 • lado

  cerar jih uvaža,da vam ne bo dolgčas ,tud halal na vas vas ne bo streznil !!!!!!!!!!!JA OOOOVCEEEEEEEEE!!!!!!!! TU GOR ROPOTATE HAHA ,DEBILI !!! NAMESTO ,DA BI FIZIČNO POŠLIHTALI Z LEVAKI IN KUĆKOTI !!!!!!!!! ZDAJ PA ŠE ŠERIJATARJI ,EJ KRETENI !!!!! ZBUDITE SE HITRO PORKADUŠ !!!!!!!!!!!!!! GREMO V AKCIJO ,KER GNOJNA POLICIJA IN VLADA NAS NE ŠČITIJO ,NASPROTNO ,SO PROTI NAM !!!!!!!!!!!!!! KAJ JE ZDAJ!!!!!!!!!!!!!!!!

 • bojan

  namerno izpuščeni da bodo še naprej pobijali

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!