fbpx

Strašljivo, otroci niti pred hišo niso več varni: Moški zapeljal k hiši in tri deklice privabljal s krofi

Foto: Facebook

Prestrašena mati je objavila šokanten posnetek varnostno-nadzornih kamer, ki prikazuje voznika kombija, ki je poskušal s pomočjo krofov zvabiti njene tri otoke v svoj kombi. Rachelle Haigh je posvarila ljudi, ki živijo v njeni ulici v Manchestru, o moškem, ki je njene otroke zmotil med igro, nedaleč od družinskega vrta. 

Na posnetku je mogoče videti njeno 8-letno hčerko Sadè, 2-letno Ameyo in 6-letno pastorko Roxie, med igro na trampolinu. Nato pa mimo pripelje moški v velikem belem kombiju in se ustavi poleg vrtne ograje. Voznik je zakričal v smeri deklic in jih vprašal, če želijo jesti krofe in jih povabil k sebi. Deklice so hitro zaznale nevarnost in zbežale proti hiši, 26-letna Haighova pa je stopila iz hiše, da bi videla, kaj se dogaja.

Moški se je ob njenem prihodu začel čudno obnašati
Na spletu je Haighova zapisala opozorilo za območje Partingtona v Manchestru in poleg dodala posnetek, na katerem je moški s pomočjo krofov vabil otroke v svoj avtomobil. “Posnetek je naravnost strašljiv, ampak vesela sem, da je najstarejša hčerka pravočasno ukrepala in pozvala k umiku z igrišča. Ko sem se približala moškemu, se je začel čudno obnašati in me je vprašal, če moji otroci želijo nekaj krofov, nato pa odpeljal, ko sem stopila iz hiše.”

Foto: iStock

Haighova je povedala, da je vesela, da ima še vedno svoje otroke in dodala, da je svojo starejšo hčerko podučila, da mora enako ravnati ob vseh podobnih situacijah. “Sedela sem na kavču, ko sem slišala moškega, ki kriči: “Pridite dekleta, imam krofe. Starejša hčerka me je hitro poklicala in ko sem stopila ven je bil povsem prestrašen in je v izgovor dejal, da je samo ponujal krofe.” 

Dogodek so prijavili policiji v Manchestru, ki zadevo preiskuje. Tiskovna predstavnica policije je povedala, da je bila prijava dana 7. oktobra ob pol dvanajsti uri in dodala, da trenutno obravnavajo sumljive okoliščine, dokler ne bo znano kaj več.

H. M.