Strelca, ki je v samoobrambi ubil dva pripadnika Black Lives Matter, enega pa ranil, proti varščini izpustili iz zapora!

Kyle Rittenhouse (Foto: Twitter)

Mladoletnika, ki je avgusta v Kenoshi v Wisconsinu med nasilnimi protesti Black Lives Matter s streli ubil dva protestnika, so v petek, po plačilu varščine v višini dveh milijonov dolarjev, izpustili iz zapora. Denar za plačilo varščine za 17-letnega Kyla Rittenhousa so prispevali številni po državi.

Kyle Rittenhouse je 25. avgusta ubil Josepha Rosenbauma in Anthonyja Hubra ter ranil Gaiga Grosskreutza, potem, ko je skušal pobegniti pred pobesnelimi protestniki, pred katerimi se je postavljal s puško. Rittenhouse je bil del skupine protiprotestnikov, ki so prišli oboroženi v Kenosho varovat lastnino pred uničevanjem protestnikov.

Protesti so izbruhnili zaradi policijske ustrelitve temnopoltega posiljevalca Jacoba Blaka, piše STA. Predsednik ZDA Donald Trump je izrazil razumevanje za Rittenhousovo dejanje in mladoletnik je postal neke vrste junak konzervativcev, ki so prispevali denar za njegovo varščino.

Napad pripadnikov BLM v Kenoshi na 17-letnega Kyla Rittenhousa, ki je v samoobrambi nato streljal in ubil dva napadalca, enega pa ranil. (foto: Youtube)

Sara Kovač