Streljanje na sedežu ameriškega kongresa, Bela hiša zapečatena

Foto: wikimedia commons

Na sedežu ameriškega kongresa je danes prišlo do streljanja. Kongres so nemudoma zapečatili, vsi zaposleni pa so zbežali v zaklonišče v kletnih prostorih. Zapečatena je bila tudi Bela hiša.

Zaposleni v kongresu so dobili navodila, da se pomaknejo v zaklonišče in zaklenejo vsa vrata. Streli so odjeknili v centru za obiskovalce. Policija je osebo, ki je streljala, že prijela. Po prvih navedbah naj bi storilec streljal na tamkajšnjega policista, poroča CNN. Nevarnosti za okolico naj ne bi bilo, so sporočili tamkajšnji policisti.

Za kratek čas je bila zapečatena tudi Bela hiša, in sicer zaradi nepovezanega incidenta, o katerem pa zaenkrat še ni podrobnejših informacij.

Policisti kongresa so ustrelili osumljenca, potem ko so poročali o strelih v centru za obiskovalce, piše CNN. Ranjena je bila civilistka, policisti pa so jo odnesli brez težjih poškodb. Več informacij o motivu in storilcu zaenkrat še ni znanih.

Sodeč po sporočilu, poslanem osebju senata, ni na begu nobenega drugega osumljenca. Policisti in gasilci so preplavili vhod v center za obiskovalce, ki je bil poln turistov in šolarjev. Poslovni del kongresa bo ostal odprt, del, ki je namenjen obiskovalcem, pa do nadaljnjega ostaja zapečaten, so preko Twitterja sporočili na uradni strani kompleksa, kjer ima sedež tudi ameriški kongres.

A. D.