fbpx

Streljanje na Švedskem: Ljudje v paniki bežali na vse strani

Foto: Twitter

Najmanj štirje so bili hudo ranjeni v streljanju na jugu Švedske. Strelec je začel streljati na ljudi, ki so bili na trgu Trelleborg. Policija je takoj sprožila obsežno akcijo.
Kot poročajo lokalni mediji so najmanj štiri ljudi, po podatkih policije so bili vsi moški, odpeljali v bolnišnico. Do streljanja je sicer prišlo okoli 22.30 na trgu, kjer je običajno zelo veliko ljudi, saj je v bližini veliko trgovin in lokalov, pa tudi cerkev in park.
“Prejeli smo več obvestil, da je prišlo do streljanja v Trelleborgu. Ko smo prišli na prizorišče je bilo tam več ljudi s strelnimi ranami,” je dejal predstavnik policije.
Kaos na ulicah
Priče so pripovedovale, da je bilo izstreljenih več strelov, najmanj šest naj bi jih bilo, in da so samo videli ljudi, ki bežijo na vse strani. Stanje je bilo naravnost kaotično, na prizorišče pa so kmalu prispeli policisti in reševalci, piše RT.

Foto: TW

Več podatkov o strelcu za zdaj še ni znanih, saj je policijska preiskava še vedno v teku. Za zdaj so v zvezi z dogodkom zaslišali pet ljudi. Oblasti so pridržale najmanj eno osebo in izvedle preiskavo v enem stanovanju. Ker gre po poročanju Telegrapha za mesto, ki je znano po lokalnih tolpah, je policija že izključila možnost, da bi šlo za terorizem.
B. O.