fbpx

Strokovnjaki svarijo: Načrtujete dopust? Izogibajte se te destinacije.

Foto: Pixabay

Združene države Amerike opozarjajo svoje državljane, naj se pazijo terorističnih napadov v Turčiji. “Teroristične organizacije v Turčiji prežijo predvsem na tuje turiste,” je tamkajšnje veleposlaništvo sporočilo v nujnem obvestilu, ki je bilo naslovljeno na ameriške državljane. 

Ameriške oblasti svarijo na grožnje s terorističnimi napadi na turške turistične destinacije. “Ameriška vlada še naprej prejema verodostojne indice, da teroristične skupine iščejo možnosti za napade priljubljenih turističnih destinacij po vsej Turčiji,” so opozorili v izjavi ameriškega veleposlaništva v Ankari, poroča Večernji list.

Nevarnost napadov tudi v drugih evropskih državah
Turčija pa ni edina turistična destinacija, na katero prežijo teroristi. Kot smo že poročali, samomorilski napadalci načrtujejo napade tudi na plažah v Italiji, Španiji in južni Franciji. Pripadniki Islamske države bodo oblečeni v trgovce in natakarje, njihova tarča pa bodo predvsem turisti, je opozorila italijanska varnostna služba.

Obveščevalne službe so izdale opozorila, da obstaja nevarnost terorističnih napadov na nekaterih najbolj turističnih plažah po Evropi. Prav zaradi velike obiskanosti so te namreč odlična tarča za teroriste, saj jim omogočajo napade z veliko žrtvami.

N. K.