fbpx

Strokovnjakinja za varnost razkriva: Obamova migrantska politika je dovoljevala celo posiljevalcem, da ostanejo v ZDA

Foto: epa

V ZDA odmeva primer migranta, obtoženega posilstva, ki so ga kljub nezakonitemu prehodu meje poslali v šolo v Maryland. Strokovnjakinja za nezakonite migracije je dogodek komentirala kot posledico Obamove migrantske politike, po kateri so ekonomske migrante obravnavali enako kot bi bili žrtve kriminalnih dejanj.

“Edini razlog, da je migrant Sanchez Milian prišel v državo, je zaradi Obamine politike ‘ujami in izpusti’, ki je dovoljevala razselitev v drugi del države in to le z nekaj dodatnimi vprašanji,” je zgrešeno politiko nekdanjega predsednika ZDA Baracka Obame komentirala strokovnjakinja centra za migracijske študije Jessica Vaughan.

Številni ekonomski migranti, ki v ZDA prihajajo predvsem iz Srednje Amerike, so zaradi slabih varnostnih preverjanj zagrešili številna kazniva dejanja v različnih zveznih državah, piše Breitbart.

Nedavno so tam aretirali 17- in 18-letna ubežnika, kasneje pa je bil eden od njiju obtožen spolnega napada na 14-letnico. Po zakonu in postopku, sprejetem v času Obamove administracije, sta bila obtožena povsem prosta v času od prijetja do prihoda pred sodnika. Enemu so celo dovolili obiskovati srednjo šolo, kjer se je zgodil domnevni spolni napad.

C. Š.