fbpx

Študent pakistanskega rodu si je v New Yorku izmislil ugrabitev in obdajanje z rasističnimi žaljivkami

Foto: iStock

Študent Queens collegea v New Yorku je policiji prijavil incident, v katerem naj bi ga trije zamaskirani moški ugrabili, strpali v kombi in ga medtem zbadali z rasnimi zmerljivkami. Dejstvo je, da ugrabitev in rop predstavljata pretresljivo izkušnjo, če si moški ne bi vsega izmislil in s tem naokrog podpihoval sovraštva do muslimanov. 

21-letni letni študent pakistanskega rodu Shaan Farooqi si je po navedbah policije dogodek, v katerem naj bi bil v četrtek ugrabljen v newyorški soseski Jamaica  izmislil.

Foto: iStock

Zagrozili naj bi mu s smrtjo
Farooqi je zatrdil, da so trije moški z maskami skočili iz črnega kombija, ga zgrabili in zvlekli v notranjost kombija, kjer naj bi mu ukradli denarnico. Prav tako naj bi mu eden izmed ugrabiteljev pred izpustitvijo zagrozil, naj izgine iz ZDA, sicer ga bo ubil skupaj z njegovo družino.

Policija po navedbah medija Daily News New York ni želela posredovati podrobnosti o tem, zakaj je Farooqi lagal, je pa povedala, da je ta ob njihovi ugotovitvi preklical celotno zgodbo. Ni še jasno, ali bo moški odgovarjal zaradi lažnega poročanja.

N. Ž.