Študent pakistanskega rodu si je v New Yorku izmislil ugrabitev in obdajanje z rasističnimi žaljivkami

Foto: iStock

Študent Queens collegea v New Yorku je policiji prijavil incident, v katerem naj bi ga trije zamaskirani moški ugrabili, strpali v kombi in ga medtem zbadali z rasnimi zmerljivkami. Dejstvo je, da ugrabitev in rop predstavljata pretresljivo izkušnjo, če si moški ne bi vsega izmislil in s tem naokrog podpihoval sovraštva do muslimanov. 

21-letni letni študent pakistanskega rodu Shaan Farooqi si je po navedbah policije dogodek, v katerem naj bi bil v četrtek ugrabljen v newyorški soseski Jamaica  izmislil.

Foto: iStock

Zagrozili naj bi mu s smrtjo
Farooqi je zatrdil, da so trije moški z maskami skočili iz črnega kombija, ga zgrabili in zvlekli v notranjost kombija, kjer naj bi mu ukradli denarnico. Prav tako naj bi mu eden izmed ugrabiteljev pred izpustitvijo zagrozil, naj izgine iz ZDA, sicer ga bo ubil skupaj z njegovo družino.

Policija po navedbah medija Daily News New York ni želela posredovati podrobnosti o tem, zakaj je Farooqi lagal, je pa povedala, da je ta ob njihovi ugotovitvi preklical celotno zgodbo. Ni še jasno, ali bo moški odgovarjal zaradi lažnega poročanja.

N. Ž.

 • bojan

  lažnivci in prevaranti ki služijo satanu … vrjetno mu je za tole plačal soros

 • Olga

  Odgovarjati bi moral in to temeljito! Zapor, pa še izdatno plačilo, da mu ne bo prišlo v navado!

 • šmentanamuha

  Zapomnite si, da se bo izkazalo, da je tisti “terorističen napad” v Afganistanu fejk, nameščen. Časovno je usklajen s nameravanimi deportacijami Afganistancev iz Nemčije in drugih držav, To pomeni, da jih zdaj, ko se tam dogajajo tako “strašni napadi” na nikogar, ne bodo mogli deportirati nazaj. Dobro so naštudirali sistem. Poglejte še enkrat tiste slike. Nameštajlka.

  • Razocarana

   Glede na to koliko terorističnih napado ISIS izvaja po bližnjem vzhodu, je to malo verjetno. Poleg tega pa teh napadov razne organizacije ne morejo izkoristiti kot vzrok za ne-deportiranje, kajit dogajajo se tudi v Evropi, in po tej logiki, v Nemčiji, Franciji, Angliji, ipd, ne bi smeli sprejemati migrante, saj se jih s sprejemom izpostavlja tem terorističnim napadom.

   • šmentanamuha

    Počakaj, počakaj, danes so na Valu 202 že delali reklamo za otvoritev razstavo Afganistan skozi slovenske oči al nekak tak. Neka zgodovina in nekaj. Poleg tega je neki člen, ki prepoveduje vračanje azilantov ali ilegalcev, če bi bilo lahko ogroženo njihovo življenje. Presoja o tem pa je subjektivna. Je bilo slučajno kako poročanje v živo, s kraja dogodka ali izjave udeležencev? Nisem zasledila. So kaki državniki dajali kakšne izraze sožalja ali pa vsaj obsodbe, kar je že nekako ustaljena praksa, razen če gre za ruske žrtve seveda? Filmska industrija danes obvlada marsikaj. Meni se to zdijo fejk fotke.

    • Razocarana

     Člen, za prepoved deportacij v ogrožena območja res obstaja, vendar pa glede na to da so teroristični napadi v Evropi, bi se ga, po mojem mnenju, težko izkoristil za to da se prepove deportacija, ker se je v državi zgodil teroristični napad. Amapk, pro-migrantski lobiji poskušajo izkoristi vse za širenje svoje pro-migranske politike in za vzbujanje sočutja do migratov
     Kar se pa fejk tiče, pa si sama ne upam trditi da je fejk ali resničeni, vendar pa vem da je na VB in v Afriki zelo veliko terorističnih napadov, o katerih se v osrednjih medijih ne piše veliko.

     • šmentanamuha

      Tudi za 9/11 smo mislili, da gre za teroristični napad, pa se je nazadnje izkazalo, daje šlo za “inside job”.

 • Levicar nikoli! … in hetero

  Skoda, da ugrabitev in groznja nista bili resnicni…

 • KAPIBARA

  Kar naj potvarja resnico LAŽE
  Ko ga bodo pa zares, ga pa nobeden ne bo jemal resno
  Karma je kurba

 • Valter BraniSlav

  VRNI SE JOSIP BROZ IN UREDI ZADEVE.
  TI SI ZNAL VSE.

  • xtc

   Hvala bogu Josip je živ zgnil tako ;da je smrdelo tričetrt KC PA ŠE ŠLEGL SO MU ODSEKALI_VSE TO JE V BSTVU SMEŠNICA ;V PRIMERJAVI Z ZLOČINI ZA KATERE JE ODGOVORN:tOREJ TVOJ jOIP NAJ SE IMA KAR LEPO PRIlUCFERJU:

 • xtc

  šE EN DOKAZ;KAKO SE ZLORABLJA ZHODNE INSTITUCIJE Z PREMILIMI KAZNIMI ZA TO:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!