fbpx

Študija iz Finske razkriva, da kar 93 odstotkov kaznivih dejanj spolnih deliktov storijo migranti!

Foto: epa

Podatki iz baze policijskih dokumentov razkrivajo, da je bilo v letu 2016 131 finskih državljanov žrtev kaznivih dejanj spolnega nadlegovanja s strani nezakonitih migrantov. Gre za prvo tovrstno študijo, ki je zajela kriminal migrantov na Finskem. 

Analiza podatkov iz policijskih sistemov razkriva, da so leta 2016 obravnavali 1.052 primerov spolnega nadlegovanja, pri čemer je šlo v glavnem za moške iz 29 različnih držav. Dve tretjini je bilo Iračanov, med žrtvami pa so bile v 80 odstotkih Finke.

V polovici vseh primerov so bile nadlegovane mladoletne Finke, ki so pri starejših moških želele priti do tobačnih izdelkov, drog ter alkohola, piše v študiji. Gre za prvo tovrstno študijo, ki je zajela kriminal migrantov na Finskem.

V 16 odstotkih posilstev gre za skupinska posilstva
Med vsemi spolnimi delikti je bilo posilstvo najbolj pogosto kaznivo dejanje, in sicer kar v 32 odstotkih primerov. Od tega je bilo 16 odstotkov primerov prijavljenih kot skupinsko posilstvo, preostalih 16 odstotkov pa je bilo spolno nadlegovanje. Statistika še kaže, da se je 60 odstotkov primerov spolnih deliktov zgodilo na javnih mestih, 20 odstotkov v zasebnih prostorih, preostali pa v migrantskih centrih in drugje.

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

C. Š.