Študija ugotovila, da moratorij na priseljevanje v ZDA ne bi imel negativnih posledic za upokojensko blagajno

Trumpovo politično zborovanje v El Pasu(vir: twitter)

Študija, ki so jo opravili v Centru za imigracijske študije, je pokazala, da bi lahko v ZDA za naslednjih 40 let uvedli moratorij na priseljevanje v državo, zaradi česar pokojninski sistem ne bi trpel.

Študija, ki jo je opravil raziskovalec Steven Camarota, je pokazala, da ne držijo navedbe lobistov Wall Streeta in raznih direktorjev korporacij, da je masovno priseljevanje potrebno za ohranjanje zadostnega števila delovne sile.

Kakor je ugotovil Camarota, trenutno število legalnih priseljencev nima skoraj nikakršnega učinka na število delavcev v primerjavi s številom upokojencev. Na primer, ob 1,2 milijona legalnih priseljencev, ki jih sprejmejo ZDA vsako leto na račun ameriških delavcev, bi se do leta 2060 delež delovne sile po poročanju Breitbarta s 64,3 odstotka v letu 2017 skrčil na vsega 59 odstotkov v letu 2060.

Po 40 letih moratorija na priseljevanje še vedno 2 delavca na enega upokojenca
V primeru, da bi ZDA uvedle moratorij na priseljevanje, kakor so to storile v preteklosti (najbolj znan primer je med letoma 1925 in 1966, ko letno število priseljencev ni preseglo 327 tisoč), bi v letu 2060 še vedno bilo 2,1 delavca na enega upokojenca.

Camarota je ravno tako izpostavil, da vsak odstotek priseljencev v ZDA iz delavskega razreda zniža povprečno plačo za 0,8 odstotka.

Ivan Šokić

 • xtc

  Definitivno drži,sploh ,če uvažaš take “doktorje,inžinerje in jedrska fizike”,kot merckelca in Macron.
  Nadalje sem bral koliko delovnih mest naj bi v EU izginilo z robotizacijo transporta in logistike-čemu torej rabimo uvoz “doktorjev” iz Afrike in azije?
  Sicer pa kako pripomorejo k rasti države “doktorji in inžinerji” iz tretjega sveta je lepo vidno v Nemčiji letos,ko je kljub rekordnim gospodarskim rezultatom Nemčija imela komaj 11 miljard presežka in razlog?
  Doktorji in inžinerji ,ki jih je uvozila merckelca in še slabše bo.

 • ZatonMesecnikov

  #Študija ugotovila, da moratorij na priseljevanje v ZDA ne bi imel negativnih posledic za upokojensko blagajno#

  Definitivno drži, saj se delovna doba in sposobnost višata. Stvari, kot smo jim priča danes, da bi naprimer 50 letni skakalec skakal v svetovnem pokalu, so bile še pred 30 leti nepojmljive.

  Pri nas pa te študije naročajo levičarji za svoje potrebe. Rezultat je seveda uvažanje migrantov.

  Levičar, ki nikoli ni bil kakšen ljubitelj dela, izhaja iz sebe in se vidi pri 50tih v penziji.

 • Vid

  Po nekaterih klasifikacijah je Center za imigracijske študije hate group. Vsekakor pa ni ravno javna agencija, širše priznan kot znanstvena ustanova ali pa kaj podobnega. / https://www.splcenter.org/fighting-hate/extremist-files/group/center-immigration-studies

 • freedomfighter

  Hahaha zanimiva studija…mogoce bi pa lahko probali.kaksen eksperiment kot so ga kitajci s kontrolo rojstev…vsakemu je logicno da pri stopnji rojstev ki jih imamo in z dviganjem starosti brez priseljevanja ne moremo vzdrzevati pokojninske blagajne…sedaj bo cel pogrom nad mano lahko mi pa kdo razlozi kako z vecanjem stevila penzionistov in manjsanjem stevila zaposlenih vzdrzujemo pokojnine

  • Andrej

   Lahko da bo pogrom, ampak dejstva te podpirajo. Po statističnih podatkih za 2018 je bila rodnost 1,6, (za stagnacijo mora biti 2,1) število prebivalcev se je pa rahlo povečalo. Ker razlike ne pokrijejo begunci to lahko samo pomeni, da na veliko uvažajo “jug”. Ali je to dobro bomo pa šele čez kakih 20 let videli. Ampak, takrat bomo staroselci že v manjšini. Tudi tega ne vem, če je to dobro. Ko se pogovarjam z mladino ni videti, da bi jih to motilo.

   • freedomfighter

    Ameriki je vedno rastlo stevilo prebivalstva zaradi migracij…ta clanek.je eden tistih klasicnih neumnosti ko si nekdo ni znal preracunati da rodnost 1,6 pomeni padanje stevila.prebivalcev kar pomeni na dolgi.rok zmanjsanje bdpja to pa vemo kaj pprinese…krize lakote vojne…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!