fbpx

Sudanski terorist, ki je z avtomobilom zapeljal v pešce v Londonu, je bil v preiskavi zaradi nepravilnosti v njegovi vlogi za pridobitev britanskega državljanstva

Foto: twitter

V Sudanu rojen migrant, ki je obtožen terorizma v Westminstru, je bil pred napadom v preiskavi zaradi nepravilnosti, ki so jih odkrili v njegovi vlogi za pridobitev britanskega državljanstva.

29-letni terorist Salih Khater, ki je v petek zjutraj pred londonskim parlamentom zapeljal v množico peščev in kolesarjev, ima na grbi vrsto nepravilnosti. Med drugim so ga celo vrgli z univerze, kjer je študiral knjigovodstvo, po tem, ko je pogrnil prvo leto študija. Daily Mail pa razkriva, da se je moral Khater pred kratkim zglasiti še na uradu, ki je preverjal nepravilnosti, ki jih je terorist navedel v svoji vlogi za pridobitev britanskega državljanstva. Kot je razbrati, so uradniki za priseljevanje odkrili neskladja v njegovi prvotni prošnji za življenje v Združenem kraljestvu, kot je njegova starost, pa tudi v dokumentih, ki jih je predložil kot dokaz. V Veliko Britanijo se je sicer preselil pred petimi leti.

Khater tudi sicer ni take vrste migrant, kot nam jih hočejo prikazati levičarji – torej izobražen, pameten in razgledan. O tem priča tudi podatek, kako slabo zna govoriti, kaj šele pisati, v angleščini, pa čeprav že pet let vedri v Londonu. Za piko na i pa živi le streljaj stran od Khalida Masooda, ki je pred 17 meseci na istem mestu v Londonu sejal smrt – prav tako z avtomobilom kot Khater, še pred tem pa zabodel policista Keitha Palmerja, ki je zaradi vbodnih ran umrl. Območje Sparkhill se nahaja na področju južnega Birminghama, kjer je svoj dom našlo več pripadnikov in simpatizerjev teroristične skupine Islamska država, tudi Khater in Masood.

Policisti so ugotovili, da se je v petek zjutraj musliman Khater kar šest ur vozil po londonskih ulicah s svojo ford fiesto, ki jo je kupil pred dvema mesecema, preden se je zaletel v 15 kolesarjev in pešcev ter s svojim avtomobilom končal v oviri pred Westminsterjem. Oboroženi policisti so nemudoma prihiteli na kraj napada, ga izvlekli iz avtomobila in ga aretirali zaradi suma terorizma. Danes pa so mu poleg terorizma dodali še ovadbo za poskus umora, saj je med svojim morilskim pohodom huje poškodoval kolesarko, ki je po trku negibna obležala na cesti. Na srečo nihče ni umrl.

M. S.