fbpx

Švedi so se začeli prebujati, ko je pogumni švedski policist Springare javnost seznanil z zločini migrantov

Foto: YouTube/Twitter

Medtem, ko mineva že šest let od tega, odkar se je prek družbenih omrežij, kot je Facebook, začela širiti arabska pomlad, so Švedi začeli na Facebooku množično izražati podporo širjenju resnice. Speisa poroča, da se je v samo dveh dneh več kot 100 tisoč Švedov pridružilo podporni skupini policistu Petru Springarju, ki je v petek razkril imena in narodnost vseh osumljencev, s katerimi se je med tednom ukvarjal. Pričakovano so med njimi večinoma migranti. 

Zaradi razkritja so Springarja prijavili policiji, prijavil ga je celo delodajalec. To dejanje je Švede razjezilo, saj si želijo resnice. Ne gre za to, da o vpletenosti migrantov v kriminal niso nič vedeli, gre za to, da želijo o stvari javno razpravljati, z namenom, da se problem reši, ne pa, da se stvari ponovno pometejo pod preprogo.

Podporo so mu izrazili tako švedski kot tudi danski policisti
V isti skupini so tudi drugi švedski policisti izrazili podporo Petru Springarju, med podporniki pa je mogoče najti celo policiste iz Danske, kjer se srečujejo s podobnimi problemi. Dejstvo je, da je Springare na Švedskem sprožil proces, ki ga bo vlada zelo težko ignorirala. Nekateri Švedi podporno skupino označujejo celo kot gibanje, kljub temu, da se švedski vodilni liberalni mediji trudijo s podajanjem opazk z rasisti in naciji.

Foto: epa

Foto: epa

Springare je obljubil, da bo tudi v petek objavil najnovejše podatke o tem, s čim se bo ukvarjal ta teden, s čimer bo skušal še več Švedom predstaviti resnico. Zaradi te napovedi je vsekakor mogoče pričakovati “nevihto”, ki lahko pride tako z ene kot tudi druge strani.

N. Ž.