Švedska bo izgnala 5 imamov – ti predstavljajo hudo varnostno grožnjo

Foto: Facebook

Kdor spremlja dogajanje na Švedskem, ve, da ima ta država veliko problemom zaradi brezdelnih in nasilnih migrantov, ki so se naselili v getih. Očitno pa se je švedska varnostna policija odločila, da naredi korak k izboljšanju varnostnih razmer. Pod drobnogled je namreč vzela delovanje muslimanskih voditeljev, ki so med najbolj odgovornimi za radikalizacijo migrantov.

Vse se je pričelo z imamom Abom Raadom in njegovim 34-letnim sinom v mestu Gävle, ki sta se konec aprila znašla za rešetkami. Oba bosta sedaj deportirana. Iz Švedske pa poročajo, da se deportacija obeta tudi Husseinu Al Jiburyju, tudi imamu.

Po poročanju časopisa Aftonbladet naj bi se deportacija obetala tudi imamu Fekriju Hamadu, ki je bil pridržan v začetku maja. 52-letnik je bil del notranjega kroga imama Raadoma in je pričel z izvajanjem kampanje za njegovo osvoboditev. Na družabnih omrežjih je objavljal zapise in z njimi pozival k protestom. Deportacija se obeta tudi 28-letnemu Čečenu Viktorju Gazievu.

Foto: YouTube

Predstavljajo varnostno grožnjo
Voice od Europe poroča, da je skozi leto švedska varnostna policija ukrepala zoper številne imame na različnih delih Švedske. Za ta ukrep so se odločili, ker imami s svojo dejavnostjo povzročajo varnostno grožnjo, zaradi česar je nujna njihova deportacija. Takšna dejavnost pripomore k zmanjšanju velikosti območij, kjer se izvajajo ekstremistična dejanja. Kar pa je ključnega pomena za dolgoročno zmanjšanje ekstremistične dejavnosti in zagotavljanje varnosti na Švedskem, poudarja Klas Friberg v policijskem sporočilu za javnost.

H. M.
 • Andrej

  To so želje kakega Šveda. A zgodilo se ne bo nič. Nazadnje se bo neka nevladna aktivistka postavila pred letalo in vse skupaj bodo preklicali za nedoločen čas. Vse to smo že videli. Večkrat.

  • stajerc5

   Seveda je tudi moznost, da se avion vrne z rjuharji vred nazaj.

 • skorpijon93

  muslimani nasploh predstavljajo grožnjo, slovenski delodajalci tako radi uvažajo poceni delovno silo iz bosne, albanije, medtem ko smo v sloveniji priča množičnemu begu možganov kot ga še nismo videli

 • stajerc5

  To pa ne verjamem Svedom, dokler ne vidim live stream pakanja rjuharjev v avion!!!

 • macon

  Swedistan lepo napreduje na poti v propad. Zaradi mene naj kar bodo zgled drugim državam EU, kaj morajo čimprej prenehati početi.

 • xtc

  Izgon ni rešitev problema,pač pa umirjenje zadeve za trajno.

 • šmentanamuha

  Kam pa jih bodo izgnali?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!