Švedska protestantska cerkev obsodila nestrpnost feministk, ki trdijo, da so samo ženske lahko ženske

Zastava transspolnega gibanja, ki je del LGBT (foto: EPA)

Švedska protestantska cerkev iz dneva v dan dokazuje, da je edini bog, ki ga poznajo Satan. Cel kup duhovnikov,  diakonov in drugega cerkvenega osebja je namreč v odprtem pismu sporočilo, da je njihova cerkev “trans”.

“Pišemo vam iz cerkve, ki je ravno tako trans. To je cerkev, ki jo tvorijo ljudje. Ljudje so različni. Imamo birmance, zaposlene, varuhe, izvoljene predstavnike, člane neprofitnih organizacij in druge župljane, ki se definirajo kot transljudje. Del cerkve so tudi transljudje, zato bi lahko cerkev opisali kot trans,” so v pismu zapisali predstavniki Švedske protestantske cerkve, ki slovi po tem, da želi biti tako napredna da bo ja prva v peklu.

Znotraj švedske protestantske cerkve so ob tej priliki s prstom pokazali na trop militantnih feministk, ki nikakor nočejo sprejeti, da so trudi transspolniki po prepričanju švedske protestantske cerkve “ženske”.

Po mnenju podpisnikov pisma, feministke, ki zavračajo trditev, da so tudi transspolniki ženske “doprinašajo normalizaciji sovraštva naperjenega proti transom”. To je nadvse nenavadna trditev, glede na to, da levica obvladuje javni diskurz in podjetja padajo eno čez drugo, da bi dovolj na glas povedala kako zelo inkluzivni in za LGBT abecedo so.

“Verjamemo v cerkev in Boga, ki sprejema ljudi ne glede na moč, meje, narodnost, spolno usmerjenost, spol in spolno identiteto,” so zapisali predstavniki. Take nebuloze, ko pride do švedskih protestantov, sploh ne presenečajo. Po poročanju Summit News so namreč v švedski protestantski cerkvi leta 2019 avtistično najstnico Greto Thunberg razglasili za “Jezusovega naslednika”.

Ivan Šokić