fbpx

Švedska ruši mit anticepilcev kot otoku svobode in neomejevanja

Foto: epa/Pixabay

Med nasprotniki ukrepov zaradi epidemije v zadnjem času skorajda več ni zaznati, da bi kot zgled dajali Švedsko. Ste se morda vprašali, zakaj? Odgovor je v tem, da se je na Švedskem polno cepilo že 70 odstotkov polnoletnih, kar nasprotnikom ukrepov, ki so najpogosteje tudi nasprotniki cepljenja, ruši ideal Švedske kot otoka svobode in neomejevanja.

Švedi so namreč v zadnjih mesecih pokazali svojo odgovornost in solidarnost, zaupanje v znanost ter začeli množično obiskovati cepilne centre, Švedska je tudi nasploh med državami, ki cepljenje podpirajo najbolj. Tako ima ta država danes enega najvišjih deležev polno cepljenega odraslega prebivalstva v Evropi. Oba odmerka cepiva je prejelo že 70 odstotkov polnoletnih Švedov, vsaj en odmerek pa že 88 odstotkov.

In kaj na to poreče estradnik Marko Potrč, ki je bil med najbolj gorečimi nasprotniki ukrepov, Švedsko, kamor se je za nekaj časa preselil, pa je celo dajal za zgled, kako se rešuje epidemija? Nič. Zadnjo objavo na svojem facebook profilu je objavil sredi julija.

Moje Posavje