fbpx

Švedska v plamenih: Kaj počne nesposobna švedska policija?

Slika je simbolična (Foto: epa)

Na področju Märste v Stockholmu so se to noč prižigali alarmi na alarme. Ponoreli huligani so pod avtomobile podtikali požare, obseg teh pa je bil tako velik, da reševalne službe enostavno niso uspele dohajati dela vandalov. 

Reševalnim službam v Märsti na severu Stockholma so morale na pomoč priskočiti še tiste iz sosednjih okrožij, na delu pa je bil tudi policijski helikopter, ki je iskal osumljence. Lokalni mediji poročajo, da so neznanci zažgali avtomobile na sedmih različnih krajih, prav tako so požare podtikali v soboto zvečer, ko je bilo v plamenih ducat avtomobilov.

Foto: EPA

Švedska nesposobna policija tudi tokrat ni aretirala nikogar
Speisa pa poroča, da je gasilskim vozilom v več primerih zmanjkalo vode in so morali poklicati okrepitve iz sosednjih občin. Čeprav je bil na delu tudi policijski helikopter, s katerim so skušali izslediti kriminalce, pa ni bil nihče aretiran. “Stvari bomo natančneje pregledali v ponedeljek,” poroča portal marsta.nu. Požare pod avtomobile so na Švedskem podtikali tudi večer pred tem – takrat v Upplands Väsbyju, ko je bilo uničenih ducat avtomobilov. Tudi v tem primeru niso nikogar priprli.

Marjanca Scheicher