fbpx

Švedske oblasti z nevladniki nad kritike migracij: Obsodbe na podlagi “sovražnega govora” so se podeseterile

Švedska cenzura (vir: twitter)

Vodja skupine “Näthatsgranskaren”, ki se na Švedskem ukvarja s spremljanjem “sovražnega govora” na spletu, prejema državni denar za masovno prijavljanje upokojencev in drugih, ki so kritični do politike priseljevanja na Švedsko, na Facebooku. 

Vodja švedske nevladne organizacije Näthatsgranskaren Tomas Åberg je zatrdil, da je skupina odgovorna za prijave primerov “sovražnega govora”, ki so po poročanju portala Voice of Europe prinesli skoraj 150 obsodb.

Omenjena skupina svoje delovanje financira iz državnega proračuna tako kot razne nevladne organizacije tipa Mirovni inštitut v Sloveniji. Njihovo delovanje na Švedskem je pripeljalo do desetkratnega povišanja obsodb v primerih pregona “sovražnega govora”.

Švedska – policijska država

“1.218 prijav na policijo v 2017-201. 144 obsodb od 214 sproženih preiskav. Številni še čakajo na pregon!” so po poročanju spletnega portala Friatider sporočili iz organizacije, ki se ukvarja s sovražnim govorom na spletu.

Preko leta so še dodatno raziskali, sodelovali, predavali o kriminalnem dejanju “sovražnega govora” tudi na konferenci Sveta Evrope. Švedska agencija za mladino in civilno družbo (MUCF) je nevladni organizaciji do sedaj namenila 150 tisoč evrov za preganjanje sovražnega govora. Na splošno Švedska, podobno kot Slovenija, rada financira radikalno leve nevladne organizacije.

Tomas Aberg (Vir: Twitter)

MUCF je levičarski nevladni organizaciji Expo v zadnjem letu namenil kar 390 tisoč evrov, od tega pa je bilo nekaj več kot 97 tisoč namenjenih “izobraževanju preiskovalcev, tožilcev in sodnikov pri pregonu kritikov imigracije”. Z drugimi besedami, levičarji na Švedskem se poslužujejo nevladnih organizacij za vršenje pritiska na organe pregona, da obračunavajo z njihovimi političnimi nasprotniki.

Ko svoboda govora postane sovraštvo

Večina od 150 tisoč evrov, namenjenih organizaciji, naj bi šla samo za Åbergovo plačo. Ta tako cele dneve porabi s pregonom babic in dedkov na socialnih omrežjih, ki si drznejo reči, da to ni več Švedska, ki se je spomnijo iz svoje mladosti. Åberg je bil lani tudi nominiran za nagrado “švedski heroj”, vse dokler niso v javnost priplavale podrobnosti o tem, kako je pred leti mučil živali in se izognil tožbi samo zato, ker mu tožilstvo ni uspelo vročiti tožbe.

 

Ivan Šokić