fbpx

Švedski glasbenik se je znašel pod plazom kritik, ker je burko in nikab označil za “ideje iz kamene dobe, ki ne sodijo na Švedsko!”

Znani glasbeni zvezdnik Tommy Körberg (Foto: Facebook)

Priljubljeni švedski glasbeni zvezdnik Tommy Körberg se je znašel pod plazom kritik po tem, ko je v imel na svojem podcastu za muslimane jasno sporočilo, da takšne ideje ne sodijo v Evropo.

V zadnji epizodi svojega podcasta Fördomspodden je znani švedski glasbeni zvezdnik Tommy Körberg sporočil, da naj nelegalni muslimanski migranti kamenodobne ideje ohranijo zase, prav tako pa je jasno povedal, da burke in nikabi ne sodijo na Švedsko. Gre za kamenodobne ideje, ki nimajo nič z verovanjem, v največji meri pa odražajo odnos moškega do ženske. Poudaril je še, da nima nič proti temu, da s seboj prinesejo svojo vero, prilagodijo pa naj se švedski kulturi in običajem. Kljub temu se je po poročanju Voice of Europe zopet znašel pod plazom neutemeljenih kritik s strani levičarjev in ljubiteljic ter ljubiteljev migrantov.

Znani glasbeni zvezdnik Tommy Körberg (Foto: Facebook)

Ljubitelji migrantov jo že dlje časa neutemeljeno napadajo
Pred časom se je Körberg namreč že znašel pod plazom neutemeljenih kritik s strani tistih s pomanjkanjem smisla za humor, ko je dejal da “s čisto estetskega vidika Ku Klux klan ima nekaj”. Pozneje je svoje nasprotnike jasno soočil s stališčem, da mora na Švedskem vsak imeti odkrit obraz, tudi če gre za izključno verske razloge.

J. Ž.