fbpx

Švedski “Luke Mesci”: Ker policija preganja nasilne tolpe, je rasistična

Posledice strelskega obračuna med tolpami v Malmu, november 2019 (foto: EPA)

Podmladek švedske Levice je policijo obtožil širjenja rasizma, saj si policisti drznejo preganjati nasilne kriminalne tolpe v no-go conah kakršne krasijo Malmö.

Po mnenju pripadnic Mlade Levice Alme Lindén and Leie Wolke Wemmert švedska policija ne more rešiti naraščajočega vala tolpaškega nasilja z dejanskim posredovanjem proti tolpam. Na tak način po mnenju mladenk, policija zgolj doprinaša k razpihovanju rasizma, pravita.

“Debata o kriminalu, ki se rabi danes je rasistični sloga priseljevanje in težave z integracijo,” sta zapisali Lindénova in Wolke Wemmertova. Po njunem mnenju, politiki krivijo ljudi, ki so se priselili na Švedsko za probleme, ki so jih politiki sami ustvarili.

Policija je zaradi opravljanja svojega dela rasistična
“Policija zato nikoli ne doprinese večji varnosti v predmestju, saj zasedajo osrednjo vlogo rasnega zatiranja,” sta po poročanju Breitbarta poudarili pripadnici podmladka švedske Levice.

Švedski premier Stefan Löfven medtem vztraja, da ni nobene povezave med naraščajočim tolpaškim nasiljem in množičnim priseljevanjem. To sta po njegovih trditvah sodeč zgolj dva fenomena, ki sta Švedsko doletela istočasno.

Anketa objavljena decembra 2019 je ugotovila, da zgolj 8 odstotkov vprašanih Švedov verjame, da se lahko manjšinska vlada socialdemokratov z Löfvenom na čelu uspešno spopade z naraščajočim nasiljem tolp po državi.

Ivan Šokić