fbpx

Švedski ni več pomoči: Vse več je otrok, ki si želijo spremeniti spol, država pa to podpira

Foto: iStock

Švedski minister za zdravje obljublja več državne podpore klinikam za spremembo spola, saj se število otrok, ki trdijo, da so se rodili v napačnem telesu, vsako leto poveča za 100 odstotkov.

Otroška terapevtka Louise Frisen iz švedske otroške bolnišnice Astrid Lindgren je za švedski medij Aftonbladet razkrila, da so v letu 2016 prejeli 197 prošenj za spremembo spola pri otrocih.

“Vsako leto pride do 100-odstotnega povečanja za spremembo spola, prosilci pa so vedno mlajši,” je povedala o šokantni podobi švedske družbe, ki jo poleg migrantske krize razjeda tudi levičarska teorija spola.

Levičarji: Gre za večjo odprtost švedske družbe
Vodja skupine za spremembo spola na univerzitetni kliniki Karolinska Cecilia Dhejne pa je vse več nezadovoljnih otrok, ki trdijo, da se rodijo v napačnem telesu, pospremila z besedami, “da to kaže na večjo odprtost švedske družbe”. Dogaja se že, da je prosilcev za spremembo spola toliko, da jim zdravstveni sistem ne sledi več. Nekateri radikalni zagovorniki teorije spola pa so šli tako daleč, da se jim čakanje na spremembo spola zdi zelo škandalozno, saj vpliva na mentalno zdravje prosilcev.

Minister za zdravje jim nudi vso podporo
Švedski minister za zdravje pritrjuje zagovornikom spremembe spola in podpira tovrstno zdravljenje, hkrati pa se mu zdijo razlike pri zdravljenju teh oseb nesprejemljive, zato je že pripravil skupino strokovnjakov, ki bodo pripravili poročilo za izboljšanje zdravljenja težav s spremembo spola. Minister je tudi mnenja, da bi morali bolj poslušati potrebe ljudi s težavami s spolno identiteto in storiti več za njihovo zdravljenje.

Sprememba spola pri otrocih je zloraba otrok
Številna levičarska gibanja so si že leta prizadevala za promocijo koncepta večspolnih otrok, vendar pa so zdaj osvojili tudi švedsko državno politiko. Številni opozarjajo, da so otroci premladi za takšne posege, kot so sprememba spola. Še več, menijo namreč, da je dopuščanje spremembe spola pri mladostnikih zloraba otrok.

M. P.