Švedski poslanec moral odstopiti zaradi obtožb o pedofiliji in dolgoletnega spolnega nadlegovanja žensk

Stefan Nilsson (foto: Twitter)

Švedski poslanec Stefan Nilsson, član stranke Zeleni, je obtožen spolnega nadlegovanja žensk v obdobju vsaj desetih let, hkrati pa je obtožen tudi pedofilije, saj naj bi svoj jezik vtaknil v usta nekega dojenčka.

O tem, da gre za pokvarjenca z resnimi patološkimi težavami, vedo povedati tudi druge ženske, ki so na poslanca Nilssona opozarjale že vsaj deset let, vendar proti njemu nikoli niso ustrezno ukrepali. Tudi njegovi sodelavci iz stranke Zeleni so potrdili, da je imel resne težave s spolnim nadlegovanjem.

Petmesečno dojenčico je poljubil po francosko
Najbolj skrb vzbujajoča pa je obtožba, da se je Nilssen poljubljal “po francosko” z dojenčkom. To je potrdila sopotnica iz njegove stranke, poslanec pa naj bi vzel v naročje njeno petmesečno hčer, jo dvignil k sebi in svoj jezik potisnil v njena usta. Šokirana mama deklice mu je hčerko nemudoma vzela iz rok in se objokana odpravila domov. Primer je prijavila policiji, vendar je zadeva zastarala, ker ni bila vložena pravočasno.

Poslanec je izstopil iz stranke, a ostaja neodvisni poslanec
Poslanec stranke Zeleni Stefan Nilsson se je po navedbah Speise odzval na obtožbe in jih komentiral z besedami, da gre za govorice, žensko pa je ovadil zaradi blatenja v javnosti. Z njo se je pripravljen tudi javno soočiti, vendar je ponudbo zavrnila. Sekretarka stranke Zeleni Amanda Lind je medijem sporočila, da so tudi v stranki sprožili preiskavo, poslancu Nilssonu pa svetovali, naj se odpove politični karieri. Slednji pa je sporočil, da bo zapustil stranko, vendar bo ostal v švedskem parlamentu kot neodvisni poslanec.

C. Š.