fbpx

Švedskim norostim ni videti konca: Feministke jokajo, ker so deportirali “fantke” iz Afganistana

Foto: epa

Švedinje srednjih let so te dni okupirale švedske ulice, kjer so jokale in protestirale, ker so bile polnoletnim migrantom iz Afganistana zavrnjene prošnje za prebivališče na Švedskem, poleg tega pa so jih deportirali nazaj v Afganistan. Natančneje, v torek zvečer je letalo z desetimi osebki  migranti zapustilo letališče v Göteborgu, njihovo vrnitev v domovino pa švedski lokalni mediji označujejo kot “prisilno”.

“Danes smo jokale, ampak jutri bomo nadaljevale boj,” je dejala Kinna Skoglund, predstavnica feministk, ki so protestirale proti deportaciji afganistanskih “fantkov” v domovino.

Deportacija afganistanskih “fantkov”, ki niso bili tako zelo mladi, kot so trdili, je švedske feministke srednjih let očitno spravila v obup. Kinna je še razkrila, da so z njimi ostale v stiku, natančneje: “Stali smo vsak na svoji strani okna, si mahali med seboj in si pošiljali besedilna sporočila.”

Realnost deportacije: v Afganistanu jih je čakala hotelska soba
Novinar iz lokalnega medija Göteborgs-Posten je Kinno Skoglund vprašal, kaj se je torej, če so že v stiku, zgodilo z njimi, ko so pristali v Afganistanu. “Odložili so jih v Kabulu. Za njih je bilo poskrbljeno z urejenim sprejemom in če želijo, lahko ostanejo dva tedna v hotelu. Če želijo. Potem so sami,” je razkrila, lokalni medij pa je svoj članek zaključil, da so pač doma, sami, brez denarja.

Foto: epa

Nerazumna simpatija do migrantov
Kinna je govorila še o tem, da obstaja možnost, da ti ljudje, ki so bili deportirani, storijo samomor, in da se zanje bojijo. Med švedskimi feministkami, ki očitno niso najbolj inteligentne, pa glede na ves kriminal, ki se na Švedskem dogaja s strani migrantov, vlada nerazumna simpatija do afganistanskih “otrok”, še piše Speisa.

Marjanca Scheicher