fbpx

Švedsko pranje možganov: Švedska od vekomaj raznolika dežela, prvotni Švedi iz kamene dobe so bili temnopolti!

"Prvi Švedi" Dokumentarni film (vir: twitter)

Prvotni Švedi so bili temnopolti lovci in nabiralci, ki so se priselili v Skandinavijo ob koncu ledene dobe. Tam naj bi se združil s še enim valom imigrantov, zaradi česar naj bi nastalo “najbolj raznoliko evropsko prebivalstvo”, trdijo v novem dokumentarcu švedske nacionalne televizije.

Novi dokumentarec, imenovan “Prvi Švedi”, ki so ga predvajali na švedski nacionalni televiziji SVT, je bil po poročanju Sputnika deležen kritičnih odzivov. V dokumentarcu so namreč trdili, da so bili prvi moderni ljudje, ki so prišli na ozemlje Švedske, temnopolti lovci in nabiralci, ki so sledili migraciji jelenjadi.

V dokumentarcu je profesor genetike z univerze v Uppsali Mattias Jakobsson trdil, da so bili za razliko od današnjih Švedov njihovi predniki temnopolti, kar naj bi bila zapuščina afriškega izvora. Pri tem pa se v dokumentarcu niso preveč obremenjevali z letnicami, ki bi lahko take trditve postavile pod vprašaj.

Temnopolti predniki Švedov tudi v Nemčiji, Španiji in Luksemburgu
Raje so hitro nadaljevali, da so podobni ljudje v tistem času živeli tudi na ozemlju današnje Španije, Luksemburga in Nemčije. “Njihov videz bi bil danes precej neobičajen, saj so imeli modre oči in temno polt.” Kmalu po njihovem prihodu na Švedsko pa je prišla še nova skupina z vzhoda, ki je s seboj pripeljala tudi nove tehnike proizvodnje orodja in puščic.

Dokumentarec Prvi Švedi (Vir: Twitter)

Skupini sta se v stoletjih, ki so sledila, pomešali in Švedi so obdržali modre oči, izgubili pa temno polt. Nekaj tisoč let pozneje, okoli 3000 let pr. Kr., naj bi na območje Švedske prispeli še prvi kmetovalci z območja današnje Turčije in Sirije, ki so s seboj prinesli poznavanje kmetovanja in s tem “izvorno” populacijo potisnili bolj na sever.

Gre za očitno rasistično protibelsko propagando
Jasno je, da gre pri celotnem dokumentarcu za še en poskus nadaljevanja indoktrinacije v prepričanju, da je Švedska dežela priseljencev. Kot je zapisal eden od komentatorjev, je sporočilo dokumentarca jasno: “Vaši otroci morajo biti mešani,” in: “Niste to, kar mislite, da ste. Bili ste razvodeneli Afričani in zdaj se morate vrniti nazaj.” Kakor je jasno, gre za očiten rasizem, naperjen proti belcem. A kot nas progresivna levica dandanes prepričuje, rasizem proti belcem ne obstaja, sploh če ste na Švedskem. Tam je domače prebivalstvo drugorazredno.

Več komentatorjev je poskus SVT označilo za nadaljevanje indoktrinacije in jasen primer rasizma proti belcem, medtem ko so drugi iz dokumentarca brili norce, med drugim z besedami: “Predstavljajte si, da bi naredili film o izvoru belcev v Afriki.”

Ivan Šokić