fbpx

Švedsko sodišče na 17-letno zaporno kazen obsodilo migranta, ki je švedskega študenta večkrat zabodel in mu prerezal vrat!

Foto: Voice of Europe

Švedsko sodišče je migranta s sudanskim in egipčanskim državljanstvom obsodilo na 17 let zapora zaradi brutalnega umora 28-letnega švedskega študenta Albina 27 aprila letos.

Švedsko sodišče je odločilo, da mora migrant egipčanskega in sudanskega državljanstva za 17 let v zapor, ker je na brutalen način umoril nedolžnega švedskega študenta. Študenta so našli v svojem domu, pri obdukciji pa so ugotovili, da je bil zaboden kar 13-krat, na koncu pa mu je morilec še prerezal vrat.

Migrant z imenom Suleman Suleman velja za “kariernega” kriminalca s številnimi povzročenimi kaznivimi dejanji, vendar do sedaj še nikoli ni sedel v zaporu, poroča Voice of Europe. Sodniki so mu namreč vedno dosodili katero od drugih vzgojnih kazni namesto zapora.

Mediji poročajo, da je na dan umora Suleman prišel do Albina po droge, vendar ni imel denarja za plačilo. Migrant je kljub temu zahteval, naj mu droge izroči, vendar mu jih ta ni želel izročiti, zaradi česar je Suleman postal agresiven, napadel je Albina z nožem in ga večkrat zabodel, nato pa mu je prerezal še vrat, da je dokončno izkrvavel.

Na kraju dogodka je bila mlaka krvi. (Foto: iStock)

Na kraju dogodka je bil s Sulemanom še njegov prijatelj, ki je zbežal, nato pa mu je morilec zagrozil, naj o dogodku molči, vendar je ta na sodišču spregovoril. Najbolj ga je šokirala izjava Sulemana, ki mu je po umoru dejal: “Prerezal sem mu vrat in to bi storil ponovno.” 

C. Š.