fbpx

Švica: Učiteljici 14-letni migrant zlomil čeljust, ker si je drznila vprašati “napačno” vprašanje!?

Foto: iStock

14-letni migrant iz Sirije je resno napadel svojo učiteljico, ki si ga je drznila vprašati “napačno” vprašanje. Incident, ki se je zgodil v Švici, je povzročil šok, saj tam ni v navadi, da bi učenec učiteljici v navalu jeze kar zlomil čeljust. Očitno pa s prihodom nezakonitih migrantov prihaja do vrste “kulturnih obogatitev”, ki jih nekdaj nismo bili vajeni v šolah, ampak v boksarskem ringu. 

Učenec srednje šole je učiteljici zlomil čeljust tako, da jo je večkrat udaril s pestjo. Po poročanju švicarskih medijev se je nad učiteljico znesel, ker je ta želela ugotoviti, ali ima pri sebi nož. Njena skrb pa seveda ni bila iz trte izvita, glede na to, da ga je v preteklosti že nosil pri sebi.

Po poročanju novinarja Alexa Bauerja je za izvedbo napada kriv 14-letni M., ki je pred petimi leti prišel v Švico skupaj z družino iz Sirije, ki ima pet otrok in se preživlja s pomočjo socialne podpore. Sicer nasilnega migranta označujejo kot precej inteligentnega, samozavestnega in bistrega. Kakorkoli, M. naj bi nenehno govori o Koranu, zato ne čudi, da je v preteklosti v Alahovem imenu pozval, da naj se dekleta z območja pričnejo oblačiti bolj skromno. V tem kontekstu se je domnevno igral z nožem na dvorišču šole Hellmatt in zato je moral vsakič, ko je vstopil v učilnico, izprazniti svoje žepe.

Foto: Twitter

Učiteljico celo brcnil ob poskusu pobega
Med kontrolo žepov sirskega migranta se je zgodil napad na učiteljico. Poškodovana učiteljica je povedala, da se učenca medtem nikakor ni dotikala, ampak ga je samo pozvala k temu, da naj izprazni žepe. Zaradi tega jo je najstnik napadel in jo po navedbah očividca 5- do 6-krat udaril v čeljust. Medtem, ko je 62 let stara učiteljica poskušala pobegniti, naj bi jo celo brcnil, poroča Voice of Europe.

Učiteljica, mati dveh odraslih sinov, je bila tik pred upokojitvijo in je še vedno v šoku. Sirski migrant je bil aretiran kmalu po napadu, a so ga kmalu zatem že izpustili na prostost. Tožilec za mladoletnike pa medtem preiskuje primer. Trenutno še ni jasno, kakšna kazen čaka najstnika. Glede na to, da je bil leto pred tem zaradi težav z disciplino iz iste šole izključen sirski migrant, je mogoče, da ga bo doletela ista kazen.

Hana Murn