fbpx

Tajne službe opozarjajo: Okrutni šef Islamske države je še vedno živ

Foto: epa

Ustanovitelj in voditelj skrajne teroristične skupine Islamska država Abu Bakr al-Baghdadi je še vedno živ in vodi ter usmerja akcije džihadistov, opozarja Pentagon. Še leto dni nazaj so nekatere organizacije trdile, da je bil Baghdadi ubit v boju.

Po številnih domnevah o smrti vodje skrajne teroristične skupine IS, je tiskovni predstavnik Pentagona Peter Cook dejal, da so strokovnjaki za varnost prepričani, da je Baghdadi še vedno živ in da vodi džihadistične skupine teroristov.

“Delamo vse, kar je v naši moči, da bi izsledili njegovo gibanje. Če dobimo priložnost, mu bomo definitivno dostavili pravico, ki si jo zasluži,” je dejal Cook. Po mesecih brez sledi o tiranskem voditelju džihadistov so ameriški obveščevalci v zadnjih tednih zopet odkrili njegovo prisotnost, piše Express.

Kot so dejali v Pentagonu, delajo vse, kar je v njihovi moči, da bi ga izsledili in onemogočili. ZDA so tako podvojile denarno nagrado za njegovo glavo na 25 milijonov dolarjev. Avgusta je ameriškemu dronu uspelo ubiti drugega v hierarhiji Islamske države Abu Mohameda al-Adnanija.

M. P.