fbpx

Tajne službe preiskujejo nasilno žensko, ki je naročila atentat na Trumpa

Foto: epa

Tajne službe v ZDA preiskujejo žensko iz Kentuckyja, ki je na svojem Twitter profilu objavila grožnjo z atentatom na predsednika Donalda Trumpa.

Ženska, ki se na Twitterju pojavlja kot Heather Lowrey in prihaja iz Louisvilla v Kentuckyju, je na omenjenem profilu zapisala: “Če je bil nekdo dovolj krut, da je ubil MLK, bo morda kdo tako prijazen, da bo ubil Trumpa.” Dodala je oznake “#bekind #trump #lovetrumpshate”. Če je mislila, da bo s svojim blebetanjem na družabnem omrežju požela val navdušenja in dobila nove sledilce, pa je ta tvit poskrbel, da je na njena vrata potrkala tajna služba in takoj začela preiskavo zoper to 26-letnico. Nobena grožnja s smrtjo ni zanemarljiva, čeprav je tvit kasneje izbrisala, agent tajne službe pa je za Courier-Journal povedal: “V vsakem primeru grozilne komunikacije, kot je bila ta, uvedemo preiskavo.” 

Foto: twitter

Foto: twitter

Heather Lowrey je takoj po tistem, ko so na njena vrata potrkali agentje tajne službe, izbrisala svoja profila na Twitterju in na Facebooku. Tajna služba je proti njej uvedla preiskavo. Sicer pa so Trumpu poleg te grožnje v zadnjem času s smrtjo grozili še dvakrat. Ko je Trump zmagal na predsedniških volitvah novembra, je nek moški s Floride napovedal, da bo ubil Trumpa med inavguracijo, na Twitterju pa je nekdo iz Ohia zapisal, da je “njegov življenjski cilj, da ubije Trumpa,” pišejo New York Daily News.

Dobila odpoved v vseh treh agencijah, kjer je delala
Lowrey so po tej javni grožnji Trumpu in napeljevanju na atentat v službi takoj dali odpoved. Delala je namreč v Burlesque Va Va Vixens, kjer so že podali izjavo, da “vodijo politiko ničelne tolerance do tovrstnih izjav. Ni skrivnost, da smo sredi razdeljenega naroda. S tako veliko sovraštva in jeze v svetu je naše upanje, da se pozdravi tudi to obdobje življenja z odprtimi rokami. Ne podpiramo sovraštva in tudi ne sodelujemo pri tem. Na noben način ne podpiramo negativnega obnašanja ali zlonamernih dejanj kogarkoli.”

Poleg v Burlesque Va Va Vixens je Lowreyjeva delala tudi za agencijo The Travis Moody in Heyman Talent Agency, kjer je prav tako dobila obvestilo, da tam ni več zaželena. “The Travis Moody in osebje, zaposleno pri nas, nimajo enakih pogledov, kot ga ima Heather. Do tovrstnih izjav imamo ničelno toleranco in nikakor ne opravičujemo takšnega vedenja,” so zapisali v omenjeni agenciji, prav tako pa tudi v Heyman Talent Agency, ki so poudarili, da imajo ničelno toleranco do sovraštva in negativnosti, poroča Dailywire.

Marjanca Scheicher