fbpx

Tako brutalno so migrantski razbojniki vandalizirali pravoslavno cerkev na Lezbosu – skupno pa kar 20 cerkva!

Vandalizirana cerkev na Lezbosu (foto: Greek City Times)

V ponedeljek, 2. marca 2020, je skupina več kot 500 migrantov, nastanjenih v begunskem centru Moria na otoku Lezbos, zapustila kamp in vandalizirala 20 cerkva.

Vandali so v zadnjih dneh razdejali okoli 20 cerkva na otoku Lezbos. Žrtev migrantskih vandalov je bila med drugim tudi pravoslavna cerkev svetega Jurija v bližini migrantskega centra Moria na otoku Lezbos.

“To je bil zelo nasilen incident, in pretreseni smo na tem, kar se je tu zgodilo,” je po poročanju Ruptley povedal eden od prebivalcev Lezbosa. “Poškodovano je najmanj 20 cerkva okoli kampa, ne samo tukaj.”

Vandalizirana cerkev na Lezbosu (foto: Greek City Times)

Migranti v migrantskem kampu Moria že dalj časa protestirajo nad razmerami v migrantskem centru. Niso jim všeč življenjski pogoji, želijo si boljših razmer. Nad migranti se na Lezbosu pritožuje tudi lokalno prebivalstvo, ki je tako obupano, da zaradi ponovnega navala migrantov, prihaja do spopadov med policijo in lokalnim prebivalstvom, ki nasprotuje namestitvi migrantov – požgali so celo nov migrantski center, ki je bil v izgradnji.

Vandalizirana cerkev na Lezbosu (foto: Greek City Times)

Moria, ki je bila mišljena za največ 3.100 ljudi, naj bi trenutno imela okoli 20 tisoč “prosilcev za azil”. V ponedeljek se po pisanju Greek City Times je skupina 500 migrantov odločila zapustiti Morio, odpravili so se proti pristanišču Mytilini. Prišlo je do spopada z enotami protiizgredne policije. Pri tem so migranti policiste obmetavali s kamenjem. Ustavili so jih šele s pomočjo solzivca in svetlobnih granat.

Ivan Šokić