Tako izgleda inkriminacija sovražnega govora v praksi: Švedski upokojenec na Facebooku zapisal, da so Somalci lenuhi in bil obsojen!

Foto: iStock

Švedsko sodišče je 70-letnega upokojenca spoznalo za krivega sovražnega govora, ker je na socialnem omrežju Facebook zapisal, da so somalijski migranti lenuhi in nič ne delajo.

Švedsko sodišče je 70-letnega upokojenca spoznalo za krivega sovražnega govora in mu prisodilo 700 evrov denarne kazni, ker je bila njegova izjava na socialnih omrežjih žaljiva do skupine somalijskih migrantov.

Švedski državljan je na Facebooku zapisal, da 20 odstotkov Somalijcev na Švedskem ne dela, “delu pa se izogibajo, ker so najbolj leni ljudje na celem svetu.”

Na podlagi kaznivega dejanja “sovražnega govora” obsodili že več upokojencev
Kot je poročal Breitbart, je Šveda prijavila aktivistična skupina, ki se ima za nekakšno internetno policijo, do sedaj pa so policiji prijavili že preko 800 ljudi, ki širijo “sovražni govor”. Po švedski zakonodaji se šteje za sovražni govor vsaka izjava, ki užali celotno skupino ljudi, na katero se nanaša in negativno vpliva na njen ugled v družbi.

Fotografija je simbolična (Foto: Twitter)

Na ta način so na Švedskem že obsodili več upokojencev, v najbolj odmevnem primeru celo na 1340 evrov denarne kazni, ker je muslimane označil kot opice. No, številni pravniki ter sodna praksa Evropskega sodišča za človekove pravice menijo, da termin sovražni govor v pravu ne obstaja, vendar ga želijo “napredne” levičarske skupine uvesti zaradi pregona drugače mislečih.

C. Š.

 • Anton

  volili ste jih, imejti jih, levičarje na oblasti kajpak!

  sarkazem press

  • Van Der Waals

   ENI NISMO VOLILI LEVIČARJE IN NAJ BI BLI ZARADI TEGA KAZNOVANI?

   • janko

    Vsi mi taki bomo seveda enako nastradali.

 • xtc

  Ko bo tole počilo in eksplodiralo,bodo izgledali Dachau ,Auschwittzi in drugi lagri kot hoteli z 5 zvezdicami,tole ne prinaša nič dobrega le vse hujše sovraštvo in jezo.

  • Van Der Waals

   KOMI ČAKAM DA NEMICI KORDIŠA ZAPLINIJO!!!

 • Mihilus

  “Po švedski zakonodaji se šteje za sovražni govor vsaka izjava, ki užali
  celotno skupino ljudi, na katero se nanaša in negativno vpliva na njen
  ugled v družbi.”

  Ko bodo Švedski poslanci naslednjič sprejemali ali revidirali kakršenkoli zakon, ki na negativen način obravnava katerokoli skupino (npr. pijance pri zvcp) naj se potala položnice še njim.

 • Van Der Waals

  GNILOBE LEVIČARSKE!!

 • Janka Kranjka

  Švedska bolana do amena, obsojajo upokojene ljudi, ki so s svojim delom vse življenje skrbeli za blagajno in blaginjo te države. Zdaj pa ne smejo več niti nič pripomnit čez prišleke, ki uničujejo in porabljajo prav čisto vse kar je bilo tam kdaj ustvarjenega.

 • Vesna Skukan

  Švedska je izgubljena, žal. Uničila jih je njihova pretirana socialna naravnanost. Migranti se množijo kot zajci in Švedska postaja črna..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!