Tako je “hrvaški” novinar Hassan Haidar Diab skušal pripadnike vaških straž, ki čuvajo mejo, prikazati kot islamofobe in rasiste!

Vaške straže (Foto: Igor Kralj/Večernji)

Vaške straže, ki pred vdori ilegalnih migrantov varujejo Slovenijo in opravljajo delo, ki ga policija zanemarja, so deležne vedno več medijske pozornosti iz tujine. Naši bralci nam pišejo, da se migranti sprehajajo po gozdovih, mimo njihovih hiš, dogajajo se vdori v vikende, kraje avtomobilov, skrunjenja krščanskih simbolov, kamenjanje otrok in ugrabitve domačinov ter celo napadi na policiste. Potem ko smo o družini Zidar poročali na Nova24TV in je to zbudilo zanimanje hrvaškega 24 Sata, so Zidarjevi privabili tudi pozornost Večernjega, kjer pa jih je novinar Hassan Haidar Diab želel na vsak način prikazati kot islamofobe, rasiste in skrajne desničarje. Sami zanikajo, da bi bili desničarji, pravijo, da so zgolj domoljubi.

Ko je novinar Večernjega Hassan Haidar Diab obiskal Zidarjeve in se jim pridružil na enem od dnevnih obhodov meje, srečanja ni začel s pričakovanimi vljudnostmi, temveč z neokusnimi vprašanji v stilu, ali je Blaž Zidar rasist in islamofob, ko “preganja te uboge migrante, ki iščejo boljše življenje na Zahodu, medtem ko je Slovenija zgolj tranzitna država”?

Zidar mu je odvrnil, da če bi bil rasist in homofob, ne bi osebno sprejel Haidar Diaba, ki je očitno Arabec in musliman, ter poudaril, da on samo ščiti svojo domovino. A to ni bilo dovolj za Diaba, ki si skozi celoten članek ni mogel pomagati, da ne bi skušal kljub nasprotujočim se trditvam Zidarjeve prikazati kot rasiste, islamofobe in neke skrajne desničarje.

“Nismo desničarji, zgolj domoljubi”
Čeprav sta mu tako sam Zidar kot tudi njegova žena Nataša večkrat ponovila, da nista desničarja, je imel Diab svojo lastno agendo, od katere ni odstopal. To je postalo še toliko bolj razvidno, ko je Diab skupaj z Zidarjem šel na obhod slovensko-hrvaške meje, ki jo varujejo pripadniki vaških straž. “Migrantska kriza traja že zelo dolgo, skoraj štiri leta. Nikoli se nismo organizirali, dokler nam niso začeli delati problemov. Uničujejo nam hiške, kradejo avtomobile, strašijo ljudi,” je pojasnil Zidar. “Nimam nič proti tem migrantom. Naj gredo, kamor hočejo. Ampak jaz čuvam svojo domovino, ker sem domoljub. Domoljuba nihče ne vpraša, kaj ti je država dala, temveč kaj je on dal državi.”

Foto: Igor Kralj/Večernji

Na obhodu meje se je Diab lahko prepričal o samem delu, ki ga namesto policije v Sloveniji opravljajo pripadniki vaških straž na območju Metlike. Obšli so vasi Krmačina in Božakovo, Diab pa je na tej točki priznal, da je teren težek in neprehoden, vse je zaraščeno, polno pa je kač, med njimi tudi modrasov.

Bodeča žica za ilegalne migrante zgolj nevšečnost, ne pa prepreka
“Vsepovsod so bili vidni sledovi prečkanj migrantov. Čez potok so postavili porušena debla, da bi ga lahko prečkali. Za migrante ni nikakršne nemogoče prepreke in tako tudi visoko ograjo z bodečo žico prečkajo brez problemov. Namreč, poleg delovnih rokavic, na katere smo naleteli po vsej poti, na bodečo žico mečejo odeje in jo prečkajo brez težav,” je priznal Diab.

Foto: Igor Kralj/Večernji

Na vsakem koraku je možno videti ogromne količine smeti, ki jih ilegalni migranti pusti za seboj. Spalne vreče, hrana, konzerve, kruh, prazne steklenice raznih pijač – vse to ilegalni migranti enostavno odvržejo na svoji poti na Zahod. “Že dve uri hodimo po gozdu in nismo naleteli na niti enega policista,” je med obhodom opozoril Zidar. “Policija slabo opravlja svoje delo. Zato stražimo sami. Povezali smo se z ostalimi skupinami po Sloveniji, ki počnejo isto.” Ob tem je Zidar povedal, da sodelujejo tudi s hrvaškimi domoljubi in preko socialnih omrežij izmenjujejo informacije o migrantih.

Ivan Šokić

 • ZatonMesecnikov

  Hassan Haidar Diab

  Kje so pa tegale našli? Odkod se je priplazil, iz katere luknje?

  • branči

   gospod ureja rubriko “azilni dom za telebane”. pod nujno bi mi takega novinarja morali zaposliti – recimo na mladini!

   • ZatonMesecnikov

    Ga že redi Mladina. Šamija….

    • samotoje

     Dva tako špehata bi bila celo za Mladoudbo preveč.

  • mona lisa

   Muslimanske

 • soc

  Po ideologiji marksistov, tako leninskih kot kulturnih, je domoljublje zaničevanja in sovraštva vredna desničarska anomalija, ki jo bo razsvetljeni voditelj v svetu brez držav in narodov rigorozno penaliziral.

  Vsaka podobnost z nacionalnim socialistom, ki je govoril en narod – ena država – en vodja je zgolj naključna. Nda, rdečkarji?

 • Artur

  Hassan Haidar Diab ??!! Ja pa kaj še ? Halal Alahu Akbar.. a imajo tega tudi, da nam pridiga o tem kako se spopadamo in kaj smo zaradi tega v migrantski krizi na naših prostorih. Pa vidim, da niso samo naši levi idioti “v svojem elementu”.

 • samsara

  Nedvomno bo tale Hassan oddal tudi še posebej podrobno poročilo svojim šefom.
  Nekateri bi takemu modelu rekli kar vohun.
  Zidarjevi pa mi v konkretnem primeru delujejo kar otroško naivni, ki kot da ne zmorejo ali nočejo spregledati njegovih pravih namenov.
  Sam, bi takega človeka ignoriral.

  • lojze

   ¨Imaš prav, še iz časov komunizma velja, da so poštenjaki naivni. Snađi se, je bila parola jugoslovanskih komunistov.

 • tasilo

  Hassan Haidar Diab

  Ja, to je tisti Haso iz vicev o Mujotu pa Hasotu

  • samotoje

   Ta isti Haso, drži.

 • Olga101

  Hassan Haidar Diab – ime pove vse! Tako so včasih pripadniki “bratskih” narodov vedno, ko jim ni šlo po načrtu glede stanovanj, služb, ugodnosti… potegnili iz žepa nacionalnost (stanovanja/službe/podpore ..ne dobim, ker sem bosanec…)!
  Vaške straže opravljajo odlično delo! Tu je Slovenija! Hassan naj svojim bratom iz orienta nudi vse ugodnosti na svoje stroske in to doma – v Bosni!

 • Mirko

  ………ko “preganja te uboge migrante, ki iščejo boljše življenje na Zahodu,…….

  Novinarja je pozabil opozoriti, da bo Hrvaška prevzela vodenje EU v letu 2020, torej je evropska in zahodna država, zakaj potem migrantom ne rečejo, da naj ostanejo tam, saj iščejo boljše življane na zahodu. Mogoče jih na svoje stroške vsaj pet prevzame kar Hassan Haidar Diab, seveda če ni rasist ali islamofob !!

 • Antonius

  Škoda, ker so novinarsko vohunskega šerijatarja sploh spustili prek meje.
  Če na hrvaškem trpi, ker ne sodijo po šeriji, naj se pobere v svojo muslimanarsko Bosno.
  V rit bi ga sunil vohuna, če bi bil jaz na meji namesto Zidarja.

 • RATATA

  Libanonac, Arapin iz Bejruta … hrvatski nagrajeni novinar … fakju!!!!

  https://sh.wikipedia.org/wiki/Hasan_Hajdar_Diab

 • Skrajno Desni

  Hrvati naj opravijo svoje delo in Slovenci ne bomo potrebovali vaških straž.

 • dr. dr. Colles ☭

  Evo vam spet šolski primer zavajanja in ustrahovanja folka. Tipični fake news !!!

  “Naši bralci nam pišejo, da se migranti sprehajajo po gozdovih, mimo njihovih hiš, dogajajo se vdori v vikende, kraje avtomobilov, skrunjenja krščanskih simbolov, kamenjanje otrok in ugrabitve domačinov ter celo napadi na policiste.”

  Res je, vse to se je zgodilo…ampak to so bili posamezni primeri…0,001 procenta vseh migrantov. Ena ugrabljena oseba, in še ta je sumljiva…možakar je na koncu igral harmoniko in se smejal. Enemu otroku so vrgli kamen…a NoraTV govori o kamenjanju otrok???????…Krščanski simboli se sploh ne skrunijo. Z policijo pa se itak spopadajo vsi protestniki bilo kje na svetu… Ivan Sokić, zakaj spet lažeš…a ti je to povedal JJ?

  • branči

   iz mag.-a v dr.dr. to je možno samo v zblojenih komunističnih možganih!

  • Nata

   Bumbar. . . . . .

 • dr. dr. Colles ☭

  VAŠKE STRAŽE???… Nekoč smo jih že imeli…in vsi vemo kje so na koncu pristali !!!

  • JANEZ GUS

   Tam,kjer boš kmalu ti fugl.,če te ne bo avto povozil.

 • Franc Šink

  Hrvati so večji islamisti kot sam islam.Naj bodo tiho.

  • dr. dr. Colles ☭

   Včeraj si še hvalil ustaše…danes po njih pljuvaš. Kam pač veter piha…a ne?

 • Andre Frass

  In Ursola bo pripeljala še več tega. Tudi po zaslugi 5 EU poslancev iz Slovenije. Vsem 5tim bi bilo potrebno soditi zaradi izdaje prav tako vsem vladam,ki to podpirajo.

  • Andre Frass

   V stvari lahko vseh 8 EU poslancev pošljemo pred sodišče.

 • soc

  Edina slovenska stranka, ki se je odkrito in brez sramu zavzemala za domoljubje, je zaradi osebnega razkola med osnovalcema tik pred razpadom po pol leta obstoja.

  Klavrno in značilno za tole vukojebino. Na Hrvaškem (v Italji, Avstriji, na Madžarskem…) je domoljubje prekleto cenjena in pričakovana lastnost.

  • dr. dr. Colles ☭

   Ja seveda…na Hrvaškem so ustaši…v Italiji in Madžarski so fašisti…v Avstriji pa nacisti. Zelo “lepo” domoljubje !!!

   PS: V Sloveniji pa vas je nekaj novodobnih domobrancev. Niste nevarni…ker veste kaj vas čaka če boste spet kolaborirali.

   • soc

    Večni bebček, vrni se v smrad svoje greznice. Tebe bi pa res rad videl v živo, nikoli nisem verjel, da taki degeni obstajajo izven psihiatričnih ustanov. Moderator?

  • Nata

   Lepo , da si se spomnil. Saj Nova itak ne bo nič napisala. Škoda. . . . . Pa bi bila njihova dolžnost informirati nas !
   Prilagam pismo g. Brščića. Malo je odgrnil zaveso, vendar vsega še dolgo ne bomo vedeli, saj sem prepirčana , da je bila za razkol prisotna ” pomoč ” z rdeče strani. Takole pravi

   https://gallery.mailchimp.com/252752bc3bed4224c9a711881/files/c1d11bba-c810-4f02-87f0-822cb725312f/Pismo_predsednika_DOM_c_lanom_26.8.2019.pdf

   Tole pa pisanje , oz. intervju z g. Ušajevo
   https://www.domovina.je/lucija-sikovec-usaj-imam-obcutek-da-je-bil-dom-ves-cas-dirigiran-s-strani-sds/

   • soc

    Draga Nata, hvala za linka. A povem ti, da sem kot nekdo, ki se je za stranko osebno in z veseljem izpostavil, zgrožen nad tem, da sem bil vabljen na 1 (en) sestanek vodstva stranke pred volitvami in nato na skupno pričakovanje rezultatov volitev. Odtlej nič. Zato žal nimam pojma, ali je stranko zajebal Brščič ali oba. In zakaj. A sem prekleto žalosten, da se je edina politična zgodba po mojem srcu in duši tako klavrno končala.

    Ne vidim pa problema v tem (Reporter), da ločen (!) moški najde nov smisel v mlajši, zelo simpatični in inteligentni gospodični…

    • Nata

     Hja, jaz sem sicer bila malo presenečena. Včasih o ljudeh premalo vemo. Imata pa oba pravico. . . živeti.
     Žal mi je, ker vse skupaj zelo škoduje DOM u.
     Nenehno jim bodo očitali, čeprav dobro vedo, kako so s prevaro zavladali.

     • Hugo

      Na Reporterju imaš link do odstopne izjave Kočice, v članku:

      Karikaturist Jiri Kočica v izstopni izjavi iz Domovinske lige: Janez Janša je svojega vrinjenca v Domu poslal za nagrado na Mavricius

      Link sem ti skušal prilepit tukaj, a je prepoznan kot spam.

     • Nata

      Ravnokar sem prebrala ( pa sem včeraj brala Reporter , ker ga kupujemo ; ter spregledala. . . . ) in se ne morem načuditi, kako se desnica sama smeši .
      Koristi pa imajo seveda tisti, ki vladajo že toliko let.Takole ne bomo prav nič rešili.
      Saj ne vemo kdo in kdaj začne kakšen prepir, vendar je pričakovati od J. J. , zaradi njegovih izkušenj in preizkušenj, bolj pametno ravnanje ob takih prilikah. . . . . .
      Bom jaz poizkusila pripeti.

      https://reporter.si/clanek/slovenija/karikaturist-jiri-kocica-v-izstopni-izjavi-iz-domovinske-lige-janez-jansa-je-svojega-vrinjenca-v-domu-poslal-za-nagrado-na-mavricius-726949

 • JANEZ GUS

  Kdo in od kje je ta Hasan.Ta ni Hrvat.Zato SLO rdečuhi,probajte z drugo provokacijo.

  • dr. dr. Colles ☭

   Tudi Hasan je lahko čisti Hrvat !!!

   • JANEZ GUS

    Lahko,samo fugl ni Slovenc.,kvečjemu slovenski rdeči bastardo-križanc.

    • dr. dr. Colles ☭

     Jaz sem čistokrvni Haložan…torej čistokrvni Slovenec. Ljubitelj lepih žensk in šmarnice !!!

     • Nata

      In ljubitelj rdečkarjev. . .

     • JANEZ GUS

      Ti si navaden komuno rdeči iztrebek.Rdečuharski plačani provokator,od murgelske svinje derigiran.Ne misli,da ne boš prišel v našo cerkev k maši.

 • dr. dr. Colles ☭

  Seveda niso desničarji zgolj domoljubi. So tudi nacisti, fašisti in janšisti !!!

  • Imperial Commando

   Fašisti ste vi, janšisti ne obstajajoo, nacistov ni. Tko da smo sam domoljubi, vi pa fašoti :)

 • Imperial Commando

  Tovje informacije “iz prve roke” so tolk verodostojne, kot ankete Ninakomedije. Keep trying. ;)

 • Slo hunter

  Novinar hassan, no ja saj ime vse pove…preklet kameltrajbar

 • bojan

  A hrvaški novinar ???? Hassan Haidar Diab svašta
  ravno taki se oglašajo ki ližejo isalmistom piz**

 • Felikss_AH

  Tale Haso je še en dokaz da Muslimani in “imigranti” (legalni-ilegalni) iz Tretjega Sveta enostavno ne spadajo na Zahod. Ista slika je z Latino “imigranti” v ZDA… tisti ki so se že prebili in nekako ustalili pa ob večnih protestih vihtijo zastave držav od koder so prilezli, še največ pa prav študentje.

  Dva Britanska Pakistanca, aktivista (Mo Ansar in še eden), ne samo v “njihovi” Britaniji, ampak tudi po ostali Evropi goreče pridigata kako “MI” v 500 milijonski Evropi z lahkoto sprejmemo še nekaj deset milijonov “ubogih beguncev”. Enako zagovarjata “enakopravnost” Shariatskega “prava”, pa šolske programe prilagojene Muslimanom… pa Burke… napadata vse kar ne gre po njihovo z Islamofobijo, Rasiszmom, Sovražnim Govorom, ter na RT divje vpadata v besedo sogovornikom in se ne pustita umiriti, (pri nas podobno Zijad Bečirović) tako da mora voditelj redno posredovati. Extremna aroganca in vsiljivost s katero nastopata že samo ta dva, poleg stotin še drugih aktivistov in onih iz Muslimanskega klera, bi moralo sprožiti alarme prve stopnje med topoglavo egalitarnimi Evropejci… egalitarno omamljeni pa kot debilni “pravičniki”.

  Še za spečo opico mora nepredviden padec z visokega drevesa biti boleč… še bolj boleče bo pa za okorne Evropske avtohtone pol-opice ko ih bodo sovražne Marakeshke full-opice nekoč kar metale iz spečih višav… direkt na beton in chop… takoj ob padcu gre po Halal z mačeto še speča glava. Blitz odhod v onostranstvo brez “nehumanega” stresa ob zamudnem rezuckanju vratu z nožem. Je malce satirično, a vseeno podobno dramatično se bo zaključevala “kulturalna tranzicija” xenofilnih Euro-opic… če bodo prespale tole zadnjo evolucijsko stopnjo Humanoidnih vrst – Sprijaznitev z Naravno Razmejitvijo Ras.

  • J.Smith

   Pa odvaditi se imeti kace v hisi, ziveti z njimi in pustiti im da ti se komandirajo. Kjer se naseli Halal kaca se trava odmre, kjer pa vajeti prevzame Shlomo kaca pa crkne vse razen njene zalege

 • Nata

  Tole je pripel @Ratata, pa kopiram še jaz. . . . . . .brez besed
  https://sh.wikipedia.org/wiki/Hasan_Hajdar_Diab

 • dr. dr. Tunnek ☭

  Ubogi migranti…malo se nasmejmo:

  Prisotnost učencev
  Prvi dan šole nekje v Ljubljani, Slovenija, leta 2020.
  Učitelj preverja prisotnost učencev:
  “Mustafa al Eih Zeri?” – “Ovdje.”
  “Achmed El Kabul?” – ” Ovdje.”
  “Fatima Bin Pardin? ” – ” Ovdje.”
  “Ali Abdul Olmi?” – ” Ovdje.”
  “Mohammed Bin Kadir?” – ” Ovdje.”
  “Al Jabla Zic?” – Tišina v razredu.
  “Al Jabla Zic?” – Tišina se nadaljuje,vsi gledajo okoli sebe po razredu.
  Učitelj ponovi vprašanje:”Al Jabla Zic?”
  Deklica v drugi vrsti se javi:
  “Oprostite, učitelj, mislim da sem to jaz, ampak prebere se Alja Blažič”

 • dr. dr. Tunnek ☭

  HALOZE EXPRESS: Vic

  Čujte, v Halozah so se zelo razmnožili golobi.

  Ker so bili precejšna nadloga, je Tunek razpisal 10.000 eur nagrade tistemu, ki bi jih odgnal.

  K Tuneku pride en tip s kletko, v kateri je imel roza goloba.

  Odpre kletko in spusti goloba ven. Ta se dvigne visoko v zrak, za njim se zberejo vsi haloški golobi v veliko jato in odletijo za vekomaj.

  Vsi Haložani so navdušeni, seveda tip pokasira nagrado, pa še kavo mu je Julika prinesla.

  Ko je odhajal, ga Tunek čisto potiho vpraša:

  “A imaš morda KAKŠNEGA ROZA SDS-ovca ? “

  • Imperial Commando

   Tunek, ne tvoji “vici”, tvoja nemoč in obup sta prav smešni :).

   • dr. dr. Tunnek ☭

    he he… kdo vlada?

    • Imperial Commando

     Za zdaj vi in to občuti cela SLO, v negativnem smislu. Naute več dolgo :)

     he he

  • xtc

   Tunek a se smatraš sedaj z pos*** golobom?
   No končno razsvetljenje.

 • mare

  Hassan že ni hrvat. Jebo mu pas mater – Svetlana

 • xtc

  A nebi šel tale Hasan nazaj v Arabijo?
  Tam sploh nebo inel takih težav kot ga mučijo tukaj,ne vem čemu vztraja in se muči tukaj in je nesrečen?

 • Spletni Opismenjevalec

  Ne vem zakaj okrog meje preganja ene ščurke, drugega pa gosti za svojo mizo.

 • mona lisa

  Iz katere muslimanske luknje se pa je ta privlekel?

 • ZatonMesecnikov

  Na Hrvaškem Hassan, v Sloveniji Avšićka, Oba sekata po vaških stražah. Obema je skupen enak civilizacisjki krog, odkoder prihajata. Obema sta hrvaška in slovenska družba omogočili, da sta to kar sta.. Da sedaj sekata po svojih gostiteljih in propagirata svoj civilizacijski krog, oziroma osebke iz njega, ki bi tako kot ona dva radi prišli sem.

  Avšićka je šla v Tedniku še korak dlje in se je lotila Međugorja. Saj međugorje ni del njenega civilizacijsko kulturnega kroga, ampak je od njenih gostiteljev. Hassan si zaenkrat Međugorja še ne upa lotiti….

 • stane skufca

  Itak da je to hotel, saj je Hasan in to Hrvaški Hasan, a bo spet treba izvesti OLUJO ?

 • Perkele

  Kot pravi cigani, z bajto v močeradastih barvah: rumeno – temno siva, Kaj dogaja tem ljudem v glavi, prizadete barve so pogost pojav po celotni Štajerski in Prekmurju, očitno je to prepoznavni znak motenih osebkov. 24/7 teror nad celotno vasjo. Kvazi domoljubi so rez najbližje ciganom, še stebričke in leve naj si da na balkon, da bo ko pravi Balkanc tam nekje iz južne Srbije. White trash.

 • samotoje

  Ni treba Arabca, da sredi Evrope ljudi obklada z rasisti in islamofobi. RTV je danes v Tedniku to nalogo brezhibno opravila v maniri moskovske državne televizije. Fej!

 • Free

  Kot ponavadi… vse je res, vi pa še malo dodate in pretiravate. Sem ravnokar prebral članek in komentarje na https://www.vecernji.hr/vijesti/lov-na-migrante-zena-djeca-i-ja-nadziremo-granicu-jer-policija-ne-radi-svoj-posao-1340704/komentari Mislim, da je samo enkrat ali dvakrat omenjeno, da ga novinar provocira. Če pa pogledam spodaj še največkrat ocenjene komentarje dajo pa družini Zidar prav tudi Hrvati. Prav je, da na N24 objavljate stvari, ki jih drugi mediji ne, ne delajte pa iz muhe slona, tam kjer ni potrebe.

 • Andreja Knego

  Migrantske smeti bi morali pobirati tisti levičarski naravovarstveniki, ki podpirajo prihode ilegalnih migrantov v Evropo!

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  A “SLOVENSKE NOVICE” – tudi kaj o – tem pišejo,
  da
  so- baje
  t.i. islam migranti – VDRLI – TUDI – NA HALOZE.
  Bje
  so se tam naselili
  in demolirali – tudo – vikend – F. TUNKA !?
  ki se
  sicer bolj po LJ mota, v HALOZAH – JE PA MALO? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Kapodistrias

  Islamofob v naslovu. Ja, kaj pa je s tem kaj narobe? To bo postala dolžnost vsakega poštenega Evropejca!