Tako kot ima Slovenija Tanjo Fajon, ljubiteljico migrantov, ima Francija levičarja Léaumenta: “V Evropo bi morali sprejeti 250 milijonov migrantov”!

Foto: epa

Tudi Francija ima levičarske skrajneže – kot Slovenija Tanjo Fajon in Dejana Židana -, ki bi na veliko “uvažali” migrante in jih sedaj imenujejo že “podnebni begunci”, ki naj bi bežali z območij, kjer so “nevzdržne” podnebne spremembe, kot so suša, dvig morske gladine … Eden takšnih je Antoine Léaument, član francoske levičarske stranke, ki želi, da Evropa sprejme 250 milijonov migrantov oziroma “podnebnih beguncev”.

Léaument, član socialistične stranke “La France Insoumise”, je o tem govoril s Sébastienom Chenuom iz stranke Nacionalna fronta predsednice Marine Le Pen. Ta je sprva mislil, da je govor o sprejemu 250 milijonov migrantov šala – da bi evropske države sprejele tolikšno število migrantov v svojo družbo? A izkazalo se je, da je levičarska stranka to vzela zelo resno, sporoča Voice of Europe.

“To je edina rešitev … Kam pa naj gredo? Bodi resen,” je dejal podpornik odpiranja meja Léaument. Z njim se strinja tudi Tanja Fajon, ki pravi, da so bile migracije vedno pozitivna izkušnja vseh držav, ki so sprejemale migrante, po drugi strani pa se čudi in je šokirana nad številnimi terorističnimi napadi, ki so vsepovsod po Evropi.

Fajonova na shodu v podporo migrantskemu centru v središču Ljubljane. (Foto: Twitter)

A. G.