fbpx

Tako skrajna levica goljufa državo: Kandidatka za evroposlanko skrajne SYRIZE še 5 let po smrti svoje matere zapravljala njeno pokojnino!

Myrsini Loizou (Foto: Twitter)

V Grčiji odmeva škandal po tem, ko je na dan izbruhnil podatek, da je bila kandidatka vladne stranke SYRIZA na prihajajočih evropskih volitvah obsojena, ker je kar 5 let po materini smrti dvigovala njeno pokojnino in s tem državo oškodovala za 50 tisoč evrov. Kandidatka, ki je že izstopila iz igre, je državi prav tako še dolžna 180 tisoč evrov.

Grška skrajno levičarska stranka SYRIZA se je sprva predstavljala kot moralno boljša alternativa obstoječim strankam, a kmalu se je izkazalo, da je vse prej kot to. Kot navaja portal Ekathimerini, je bila kandidatka stranke na prihajajočih evropskih volitvah Myrsini Loizou februarja 2017 obsojena na dvoletno pogojno kazen, ker je kar pet let dvigovala pokojnino svoje pokojne matere. S tem je državo oškodovala za kar 50 tisoč evrov.

Loiuoujeva je državi dolžna 180 tisoč evrov, sodili ji bodo v maju
Še v petek je tiskovni predstavnik vlade Dimitris Tzanakopoulos za medije dejal, da je “prepričan, da Loizoujeva ni jemala tega denarja.” A isti dan je sama priznala, krivdo za svoje dejanje pa je pripisala kar birokratskim postopkom. 53-letnica je prav tako državi dolžna 180 tisoč evrov, za kar ji bodo maja sodili. Glede teh dolgov je dejala, da jih bo poravnala skupaj z bivšim možem.

Alexis Tsipras (Foto: Twitter)

Zdaj je jasno, kakšne vrednote zagovarja SYRIZA
Kandidatka je znana javnosti, je namreč hčerka kantavtorja Manosa Loizosa in pisateljice Maro Loizou. Medije je zdaj obtožila senzacionalizma, konservativna stranka Nova demokracija pa je njeno dejanje že označilo za nesprejemljivo. Iz sredinskega Gibanja za spremembe so ob tem premierja Alexisa Tsiprasa pozvali, naj se izjasni glede svojih vrednot.

J. Ž.