fbpx

Tako so razgrajači ob proslavljanju obletnice operacije Nevihta v Sinju povzročili pravi kaos!

Foto: posnetek zaslona

Na Hrvaškem so v teh dneh proslavljali obletnico operacije Nevihta, kar pa so nekateri posamezniki izkoristili za razgrajanje. Skupina mladostnikov je namreč v eni izmed pekarn v Sinju povzročila pravi kaos, razmetavali in uničevali so hrano ter inventar, niso pa se ustavili niti pri hrvaški zastavi. Policija zdaj proti dvema izmed petih razgrajačev, ki so jih identificirali, vodi kriminalistično preiskavo!

Na družbenem omrežju Facebook se je pojavil videoposnetek iz Sinja, ki prikazuje skupino lokalnih mladostnikov. Ti so okupirali pekarno na začetku mesta, v njej pa so kradli in divjali. Uporabnica, ki je prva objavila videoposnetek, je ob njem ironično zapisala “Situacija v Sinju se ‘popravlja’ iz dneva v dan”, od objave pa si ga je zgroženo ogledalo že več tisoč Hrvatov. Ob videoposnetku se nahaja opis: “Fantje z otoka ne prihajajo v Sinj, sami so pojasnili, da so odšli s humanitarnega koncerta po lepinje, a jim jih lastnik ni želel dati, zato so to storili. Sedem jih je šlo torej po lepinje, so lepo vzgojeni otočani, poznani kot največji verniki v Cetinski krajini, mečejo hrano in mažejo zastavo gospodu, ki lepo vodi svoj posel že leta. Če lahko o tem poročate, da se glede tega vsaj kakšen starš osramoti do dna duše. Vsaj malo.”

Izgredniki so uničili tudi hrvaško zastavo
Kot navaja Slobodna Dalmacija, se na posnetku vidi skupina divjakov, ki jemljejo hrano in jo brcajo ter razmazujejo po steklenih vitrinah, stiskajo priloge iz tub na tla ter po inventarju. Jemljejo pijače iz hladilnika in jih polivajo po pekarni. Z besedami je bilo torej skoraj nemogoče opisati to obnašanje, ki najverjetneje prikazuje stanje vesti povzročiteljev. Tako kot so uničevali, kar so lahko, so to naredili tudi s hrvaško zastavo.

Dva izmed izgrednikov sta osumljena kaznivega dejanja škodovanje ugledu Republike Hrvaške
S splitsko-dalmatinske policijske uprave so glede incidenta za medije sporočili, da so prejeli prijavo o kršenju javnega reda in miru s strani več moških 5. julija ob 23.30. Policija je takoj pričela s kriminalistično preiskavo in je že potrdila identiteto petih oseb, zoper katere bo vložila obdolžilni predlog na podlagi 6. člena zakona o prekrških proti javnemu redu in miru. Proti dvema bodo sprožili tudi kriminalistično preiskavo zaradi suma kaznivega dejanja škodovanje ugledu Republike Hrvaške!

Rok Krajnc