Tako so razgrajači ob proslavljanju obletnice operacije Nevihta v Sinju povzročili pravi kaos!

Foto: posnetek zaslona

Na Hrvaškem so v teh dneh proslavljali obletnico operacije Nevihta, kar pa so nekateri posamezniki izkoristili za razgrajanje. Skupina mladostnikov je namreč v eni izmed pekarn v Sinju povzročila pravi kaos, razmetavali in uničevali so hrano ter inventar, niso pa se ustavili niti pri hrvaški zastavi. Policija zdaj proti dvema izmed petih razgrajačev, ki so jih identificirali, vodi kriminalistično preiskavo!

Na družbenem omrežju Facebook se je pojavil videoposnetek iz Sinja, ki prikazuje skupino lokalnih mladostnikov. Ti so okupirali pekarno na začetku mesta, v njej pa so kradli in divjali. Uporabnica, ki je prva objavila videoposnetek, je ob njem ironično zapisala “Situacija v Sinju se ‘popravlja’ iz dneva v dan”, od objave pa si ga je zgroženo ogledalo že več tisoč Hrvatov. Ob videoposnetku se nahaja opis: “Fantje z otoka ne prihajajo v Sinj, sami so pojasnili, da so odšli s humanitarnega koncerta po lepinje, a jim jih lastnik ni želel dati, zato so to storili. Sedem jih je šlo torej po lepinje, so lepo vzgojeni otočani, poznani kot največji verniki v Cetinski krajini, mečejo hrano in mažejo zastavo gospodu, ki lepo vodi svoj posel že leta. Če lahko o tem poročate, da se glede tega vsaj kakšen starš osramoti do dna duše. Vsaj malo.”

Izgredniki so uničili tudi hrvaško zastavo
Kot navaja Slobodna Dalmacija, se na posnetku vidi skupina divjakov, ki jemljejo hrano in jo brcajo ter razmazujejo po steklenih vitrinah, stiskajo priloge iz tub na tla ter po inventarju. Jemljejo pijače iz hladilnika in jih polivajo po pekarni. Z besedami je bilo torej skoraj nemogoče opisati to obnašanje, ki najverjetneje prikazuje stanje vesti povzročiteljev. Tako kot so uničevali, kar so lahko, so to naredili tudi s hrvaško zastavo.

Dva izmed izgrednikov sta osumljena kaznivega dejanja škodovanje ugledu Republike Hrvaške
S splitsko-dalmatinske policijske uprave so glede incidenta za medije sporočili, da so prejeli prijavo o kršenju javnega reda in miru s strani več moških 5. julija ob 23.30. Policija je takoj pričela s kriminalistično preiskavo in je že potrdila identiteto petih oseb, zoper katere bo vložila obdolžilni predlog na podlagi 6. člena zakona o prekrških proti javnemu redu in miru. Proti dvema bodo sprožili tudi kriminalistično preiskavo zaradi suma kaznivega dejanja škodovanje ugledu Republike Hrvaške!

Rok Krajnc

 • tretjerazredni

  To so pa zdaj posledice pranja možganov s sovražno vojaško propagando, ta populacija ne ve ničesar, niso ogroženi, nič posebnega jim ne manjka, izgubili so se med vsiljeno tradicijo, premožnimi turisti in domačo jaro gospodo, ki pride služit denar čez poletje. Prihodnosti pa ni, morajo se prilagoditi stvarnosti, čeprav jim vse okoli njih govori drugačne zgodbe.
  Butara mladih se je vračala s koncerta, vsake nemire vedno začne nek pesnik.

 • RATATA

  Plešasti najstniki…. za upokojene maturantke.. …. .sami uskoški hajduci, ki preko dinama (ex. “HAŠK Građanski” – since 1911)) poganjajo lokomotivo nezavisne!

 • bobubob

  vsak zagovarja svobodo govora in umetniškega izražanja, ampak militantnost je očitna, zakaj to braniti z domoljubjem, tega ne morem razumeti. Domoljubje ni zažiganje plamenic in kruljenje u mikrofon plačanih politikantskih populističnih nastopačev. To, da je bil en koncert prepovedan še ne pomeni da se pobratimo z nekim človekom in mukoma branimo njegovo vsakršno delovanje. Včasih je Slovenija tako čudna država. Sploh ne veš kaj je s temi stališči, stoji se na vsakem bregu, samo na pravem ne.

 • Observer

  kradli so in divjali…malo jači “verniki” so tole. Očitno se jih Thompsonovo besedilo ne prime:
  https://www.youtube.com/watch?v=lMSVVGmfoBQ

 • bubamara

  Ustaši se znesli nad šiptarsko pekarno. A je treba to dati v SLO medije ?

 • Jan Kovalski

  Tale hrvaška mularija se ne razlikuje prav veliko od ilegalnih migrantov, neprestano skrbijo za to, da se redno poroča o njih.

 • xtc

  Tako je prav po obsodbi pa cigle na tace in na pomol.