fbpx

Takšnega koncerta niso pričakovali – zaradi neurja 25 ranjenih

Slika je simbolična. Prizor iz festivala Rock am Ring. (Foto: EPA)

Nemško zvezno deželo Baden-Württemberg je zajelo hudo neurje. Nevihta se je pojavila tudi nad glavami približno 10.000 obiskovalcev glasbenega festivala Southside. Zaradi posledic neurja je ranjenih vsaj 25 ljudi. Močno deževje, ki ga spremlja toča, je povzročilo tudi naraščanje vodotokov, ki sedaj grozijo, da bodo prestopili bregove. 

Zaenkrat še ni znano, kakšne poškodbe so utrpeli obiskovalci festivala Southside. Pet jih je moralo zaradi poškodb pomoč poiskati v bolnišnici. Zaradi neurja so organizatorji festivala obiskovalce naprosili, naj se odpravijo domov, sam festival pa se je v vmesnem času že končal.

Neurje se je v večernih urah pojavilo nad mestom Pfullingen. Takrat so začeli naraščati tudi vodotoki. Naraslo vodovje je povzročilo veliko škode, ki pa jo gasilci skušajo sanirati. Poplavljene so številne kleti in garaže, voda je vdrla tudi v športne dvorane in v enega izmed mestnih muzejev. “Na velikih površinah je nastala velika škoda,” je dejal župan mesta Pfullingen Michael Schrank.

Neurje je prizadelo tudi predele Porenja-Pfalškega, kjer so vode poplavile okoli 60 zgradb, v katerih je ujetih približno 30 ljudi. Vremenoslovci zaenkrat ne pričakujejo izboljšanja vremena.

Ž. K.,  STA