Takšno je trenutno stanje po svetu zaradi koronavirusa

Žarišča okužb z virusom covid-19 po svetu. (Foto: posnetek zaslona/John Hopkins)

Evropa in Združene države Amerike se soočajo z vse hujšimi posledicami virusa covid-19. V svetu je zaradi virusa covid-19 okuženih 1.274.325 ljudi, umrlo jih je 69.474, ozdravelo pa 264.837. Združene države Amerike, Italija in Španija so trenutno največja žarišča epidemije. V teh treh državah je skupaj umrlo 38.176 prebivalcev, kar je več kot polovica vseh umrlih po svetu. V Grčiji so uvedli stroge ukrepe na otokih Mikonos in Santorini kot drugod po državi zaradi težav z migranti. Na Malti pa nevšečnosti povzročajo migranti.

V Združenih državah Amerike je 337.646 okuženih, v Španiji 131.646, v Italiji pa je 128.943 okuženih z virusom covid-19. Več kot sto tisoč okuženih so zabeležili tudi v Nemčiji. Vedno slabša situacija in napovedi novih žarišč se napovedujejo v Franciji, Veliki Britaniji, Švici ter v državah Južne Amerike.

Informacije pa prihajajo tudi iz drugih držav po svetu. V Panami beležijo do sedaj 1988 okužb, v Mehiki 2143. Južna Koreja je zabeležila 47 novih okužb, Tajska se sooča z 51 novimi okužbami. Na Tajskem so potrdili do sedaj 2200 okuženih z novim koronavirusom.

Boris Johnson (Foto: epa)

Japonska premišljuje, da bi razglasila izredne razmere, Slovaška podaljšala karanteno
Po poročanju srbskega Kurirja se vedno več držav odloča za stroge ukrepe. Na Japonskem premišljujejo, da bi Abejeva vlada razglasila izredne razmere. Na Slovaškem bodo karanteno podaljšali do 13. aprila. Francija je sporočila, da je število mrtvih pričelo padati. Kruti virus se je poigral tudi z britanskim predsednikom vlade Borisom Johnsonom, ki so ga zaradi okužbe z virusom covid-19 odpeljali v bolnišnico.

Luka Perš