Tampon jo je stal desne noge, sedaj bo izgubila še levo

Foto: iStock/Facebook

29-letna manekenka Lauren Wasser si niti v najhujših sanjah ni predstavljala, da ji bo tampon življenje popolnoma obrnil na glavo. Leta 2012 je namreč izgubila desno nogo zaradi toksičnega šoka in bo kmalu ostala še brez leve. Sindrom je povzročil tampon, ki ga je nosila zaradi mesečnega perila.

Po tem, ko se je rešila z roba smrti, se je odločila, da bo širšo javnost informirala o vplivu higienskih proizvodov na žensko zdravje in na tveganje, ki ga prinese njihova uporaba. Prav tako Lauren od podjetij, ki proizvajajo higienske izdelke, zahteva, da razkrijejo, katere kemikalije se nahajajo v njihovih proizvodih, ki jih prodajajo na trgovinskih policah.

Foto: Instagram

Kljub temu, da so ji svetovali tudi amputacijo dela leve noge, se za to ni odločila
Prvi simptomi, ki jih je Lauren občutila, so bili podobni gripi, a se je njeno stanje hitro poslabšalo. Doživela je namreč infarkt in dobila gangreno na obeh nogah, zaradi česar so ji amputirali del desne noge in levega stopala. Zdravniki so ji takrat svetovali amputacijo dela leve noge pod kolenom, a je Lauren vseeno upala, da se jo bo dalo rešiti.

Za Independent je Lauren povedala, da je tekom let njeno telo sicer proizvedlo veliko kalcija, zaradi katerega ji rastejo kosti, vendar pa ne bo mogoče uiti temu, da bi ostala še brez druge noge. Kljub težavam pa ji je uspelo nadaljevati z uspešno kariero modela.

Foto: iStock

N. Ž.