fbpx

Tašča rešena, ugrabitelji aretirani!

Bernie Ecclestone in njegova brazilska lepotica (Foto: epa)

Policija je rešila taščo slovitega šefa formule 1 Bernieja Ecclestoneja, ki so jo v Sao Paulu ugrabili 22. julija in zahtevali odkupnino v višini skoraj 33 milijonov evrov. Aparecido Schunk je mati aktualne Ecclestonove soproge Fabiane Flosi, s katero se je poročil leta 2012, tri leta potem, ko jo je spoznal na Veliki nagradi Brazilije.

Aparecido Schunk, ki ni bila poškodovana, se je po izpustitvi zahvalila policiji, ki je med akcijo prijela in zaprla dve osebi, ki sta že pred tem prišli navzkriž z zakonom. Petinosemdesetletni Ecclestone, ki je po podatkih časnika Forbes “vreden” 3,1 milijarde dolarjev in je eden najvplivnejših ljudi v športu, ter 38-letna Flosijeva, tretja žena Eccleston, živita v Veliki Britaniji. Ecclestone je bil med drugim 25 let poročen tudi s Hrvatico Slavico Radić, s katero ima dve hčerki.

Ugrabitve so v Braziliji nekaj vsakdanjega, policisti dnevno obravnavajo številne primere, v mnogih ugrabitelji kot odkupnino zahtevajo le manjše vsote v višini nekaj sto dolarjev. Brazilija, gostiteljica letošnjih olimpijskih iger, se trenutno spopada z eno najhujših finančnih kriz v državi v zadnjih stotih letih.

M. P., STA