fbpx

Je to Lucifer?

Ted Cruz (Foto: epa).

Le nekaj mesecev po tem, ko je Teda Cruza označil za “bedaka”, je nekdanji predsednik predstavniškega doma ameriškega kongresa John Boehner javnost znova šokiral s svojimi izjavami. Cruza je tokrat označil za “Luciferja v človeški podobi”, ki je po vrhu vsega še “pasji sin”. 

V svojem govoru o predsedniški kampanji na Univerzi v Stanfordu je John Boehner Teda Cruza, ki se poteguje za predsedniško nominacijo republikanske stranke, primerjal s hudičem. “Moji prijatelji so tako demokrati kot republikanci – razumem se z vsemi – ampak še nikoli v življenju nisem delal z bolj neznosnim pasjim sinom,” je pojasnil Boehner.

Stare zamere izpred treh let
Cruz in Boeher sta v sporu že od nevšečnosti iz leta 2013. Cruz je takrat skupaj s konservativnimi republikanci v predstavniškem domu blokiral financiranje zvezne vlade, ki potem začasno ni delala. S tem je uničil dogovor, ki ga je s predsednikom ZDA Barackom Obamo dosegel Boehner. “V Bibliji piše, da se moramo bati lažnih prerokov,” je opozoril Boehner. S tem je mislil na širjenje Cruzove ideje, da bo vlada padla. Po njegovem se je Cruz na vsak način želel znebiti programa Obamacare.

Boeher je sicer dober prijatelj Donalda Trumpa, s katerim občasno igra golf, pošiljata pa si tudi kratka sporočila. Ob koncu svojega govora je Boehner dejal, da bo na splošnih volitvah zagotovo glasoval za kolega Trumpa in niti slučajno za Cruza, poroča The Daily Beast.

N. K.