Telesni stražar Osame bin Ladna živi v Nemčiji: Prejema socialno pomoč zase, za ženo in tri otroke, obenem pa je na seznamu teroristov!

Foto: epa

Nemške oblasti si prizadevajo za deportacijo moškega, ki je domnevno deloval kot telesni stražar vodje džihadistične teroristične skupine Al Kaida Osame bin Ladna, sedaj pa živi v Nemčiji – in to kar s pomočjo tamkajšnje socialne pomoči!

Nemška oblast je razkrila, da v Nemčiji – in to na račun Nemcev! – živi Sami A., Tunizijec, ki si je življenje po “karieri” za enega največjih svetovih teroristov ustvaril kar v zahodnem nemškem mestu Bochum. Tamkajšnji mediji poročajo, da so ga odkrili v ponedeljek, ko ga je policija tudi aretirala, ter dodajajo, da med Nemci vlada pričakovanje, da bodo nemške oblasti Tunizijca deportirale v njegovo državo izvora.

Dejstvo pa je, da Nemci vedo, kakšen podpornik terorizma živi med njimi, že vsaj od letošnjega aprila. Takrat so se namreč v nemških medijih pojavile novice, da v Nemčiji živi moški, za katerega se domneva, da je bil telesni stražar Osame bin Ladna, terorista, ki je 11. septembra 20o1 napadel znameniti stolpnici World Trade Centra v ZDA, zapisali pa so tudi, da v Nemčiji prejema socialno podporo. Še več! V Bochumu živi že vse od leta 1997, mesečno pa prejema 1.168 evrov zase, za svojo ženo in tri otroke.

Stari znanec nemške policije
Informacije so bile razkrite javnosti potem, ko je Alternativa za Nemčijo (AfD) vprašanje o Samiju A. postavila regionalni oblasti v Bochumu. Izkazalo se je, da je bilo njegovo bivanje nemškim varnostnim silam in oblastem znano. Leta 2005 je med sodnim postopkom zaradi obtožbe terorizma v Nemčiji sodnik rekel, da verjame priči, ki je izjavila, da je bil Sami A. telesni stražar bin Ladna. Nato se je moral Sami A. dnevno javljati lokalni policijski postaji. Leta 2015 pa ga je regionalno sodišče spoznalo za krivega podpore Al Kaidi, je poročal Deutsche Welle. Po sodbi sodeč je moški opravil militantno usposabljanje v taborišču v Afganistanu, nato pa služil kot varnostnik oz. telesni stražar bin Ladna. Sami A. je vse obtožbe zavrnil, češ da je bil takrat na verskem izobraževanju v Pakistanu?!

Nemške oblasti skrivajo identiteto Samija A., prav tako je na voljo samo ta njegova zakrita fotografija. (Foto: Twitter)

Na seznamu potencialnih teroristov
Kljub vsemu nemškim oblastem moškega še vedno ni uspelo deportirati. Leta 2017 je regionalno sodišče v Muensterju odločilo, da Sami A. ne sme biti izgnan, saj bi se lahko soočil z “mučenjem” in “nečloveškim ravnanjem” doma, piše Russia Today. No, dejstvo je, da smrtna kazen v Tuniziji ni bila izvršena že vse od leta 1991. Medtem pa je nemški Der Spiegel razkril, da je ta isti moški nevaren radikalni pridigar. To so podprli z informacijo, da ga je regionalno ministrstvo za notranje zadeve uvrstilo na seznam oseb, ki so potencialno spodobne izvesti teroristično dejanje.

M. S.