Telesni stražar spremljevalke kralja drog El Chapa aretiran zaradi prodaje kokaina!

Datum:

Policist NYPD-ja, ki se je v času sojenja mehiškemu lordu zaradi droge izdajal kot telesni stražar žene El Chapa, je bil aretiran zaradi prodaje kokaina. Policist je celo jokal med krajšim dogovorom, ko je sodnik postavil svojo obveznico v višini 50 tisoč dolarjev in denarno varščino v višini 25 tisoč dolarjev.

Policija je aretirala 36-letnega policista NYPD-ja Ishmaela Baileyja, ki so ga obtožili posedovanja in prodaje kokaina. Obtožba se nanaša tudi na sprejemanje podkupnine in uradnih kršitev. Bailey je bil eden od velikih moških, oblečenih v popolnoma črno obleko, ki je med zveznim sojenjem Joaquínu “El Chapu” Guzmánu podil novinarje stran od Emme Coronel Aispuro.

Foto: Facebook

Razplet in končna sojenja
Častnik NYPD-ja je plačal za spremstvo in zaščito žene zloglasnega kralja mamil Joaqina ‘El Chapa’ Guzmana do njegovega nastopa na zveznem sodišču v Brooklynu, kjer je bil letos aretiran zaradi preprodaje mamil. 62-letni Guzman je bil prav tako obsojen. Dobil je dosmrtno zaporno kazen zaradi seznama obtožb, vključno za vodenje neprekinjenega hudodelskega podviga, zaroto v zvezi s prometom z drogami in zaroto za umor.

Tožilci med Baileyjevo izjavo niso navedli, kdo je plačal častniku, da je služil kot osebni stražar Emme Coronel Aispuro, vendar so ugotovili, da to zahteva preiskavo v zvezi z notranjimi zadevami. Preiskovati so ga začeli, ko se je pojavil kot stražar, kar je bilo presenetljivo. Tožilci so povedali, da je tajni policist, ki se je predstavljal kot preprodajalec mamil, vzpostavil sestanek z Baileyjem, kjer mu je ta potrdil, da bo zagotovil varovanje podatkov in informacij pred NYPD-jem, medtem ko bo kokain premeščal iz kraja v kraj. Izdal se je tudi, da je dobil plačilo v višini 2.300 evrov za premestitev torbe, v kateri so bili en kilogram kokaina in dva kilograma ponaredka te substance. Seveda se ni zavedal policista pod krinko.

Baileyju je sodnik postavil svojo obveznico v višini 45.000 evrov in denarno varščino v višini 20.000 dolarjev. 

Eva Poljanc

Sorodno

Zadnji prispevki

RTV podprla Milosavljevića, namesto da bi podprla svoje novinarje

RTV Slovenija se je v sporu Marka Milosavljevića in...

Sprejet migrantski dogovor med Italijo in Albanijo

Albanski parlament je odobril migracijski dogovor z Italijo, po...

Košarkarska zveza Slovenije pred tekmo prepovedala izraelske zastave

V nedeljo, 25. februarja, bo v okviru kvalifikacij za...

Novo mesto: Najboljši športniki prejeli županova priznanja

Tradicionalna že 38. prireditev Športnik leta je potekala v...