fbpx

Temnopolti migranti so preplavili slikovito letovišče Garmisch-Partenkirchen

Foto: epa

Župan Garmisch-Partenkirchna je na deželno vlado Bavarske naslovil pismo s prošnjo za pomoč, saj znano zimsko turistično letovišče preplavlja kriminal, ki ga povzročajo migranti. 

Migranti so postali težava tudi v najlepših in skritih kotičkih Bavarske, saj od župana znanega turističnega letovišča Sigrida Meierhoferja prihajajo klici na pomoč zaradi številnih kriminalnih dejanj migrantov.

“V mestu je v zadnjih tednih čedalje hujše stanje okoli migrantskega centra Abrams,” je v pismu zapisal župan Meierhofer. V centru trenutno živi 250 migrantov, od tega je 150 Afričanov, 80 odstotkov pa je moških.

Stopnja kriminala bistveno povečana
Garmisch-Partnekirchen je slikovito turistično mesto na Bavarskem, ki ga obdajajo gore in najboljša smučišča v državi, vendar je župan postal zaskrbljen zaradi javnega reda in varnosti, saj se je stopnja kriminala v kraju zelo povečala.

Policija je potrdila, da prihaja do vse več pretepov in vandalizma. Celo več, šef policije je za javnost povedal, da so migranti popolnoma zavzeli mesto. Samo v zadnjih šestih tednih so obravnavali več primerov kot pred migrantsko krizo v celem letu.

“Dogajajo se pretepi in poškodovanja tuje lastnine. Temnopolti so okupirali vse najbolj dostopne točke z brezplačnim internetom. Stanje je problematično in skrb vzbujajoče,” je povedal. Povratne delikvente so preselili v druge centre, vendar se ukrep ni izkazal za učinkovitega.

Kot je znano, je Nemčija v lanskem letu sprejela okoli 900 tisoč migrantov, letos pa jih pričakujejo še dodatnih 300 tisoč, piše RT

M. P.