fbpx

Terorist ISIS na sojenju priznal: “V Evropo sem prišel zamaskiran kot begunec”

(vir twitter)

V Hamburgu trenutno sodijo trem članom teroristične celice, ki so jih septembra 2016 ujeli v azilnih domovih v okolici mesta. Eden od treh sirskih migrantov je priznal, da ga je ISIS poslal v Nemčijo, naročili so mu, naj se pretvarja, da je begunec.

Trije sirijski državljani, stari med 19 in 27 let, so prišli v Nemčijo med migrantsko krizo leta 2015. Zadnjih osem mesecev, kar so jih prijeli, pa skušajo sodniki, kakor poroča Breitbart, ugotoviti, ali je trojico poslal v Nemčijo ISIS ali pa so bili radikalizirani neodvisno eden od drugega.

Najstarejši izmed trojice, 27-letni Mohamed A., je sodnikom potrdil, da mu je ISIS ukazal, naj z valom beguncev vstopi v Nemčijo in pričakuje nadaljnja navodila. Mohamed je povedal, da se je, preden se je odpravil v Evropo, tri mesece uril s teroristično skupino v Raki, kjer so ga naučili rokovati s štirimi različnimi tipi orožja. ISIS mu je priskrbel tudi ponarejeni potni list in znesek v višini 1.500 dolarjev.

54 odstotkov vseh teroristov je prosilcev za azil
Nemška policija je Mohameda aretirala tri tedne po vstopu v državo. Še vedno pa obstaja strah pred morebitnimi ostalimi teroristi, ki so na podoben način izrabili migrantsko krizo. Nemška federalna obveščevalna služba je namreč konec leta 2016 objavila poročilo, v katerem je navedeno, da je v Evropo prišlo na stotine džihadistov, zamaskiranih v begunce. Te podatke potrjuje tudi poročilo Heritage Foundation, ki je ugotovilo, da iskalci azila predstavljajo kar 54 odstotkov vseh osumljencev terorizma v Nemčiji.

Ivan Šokić