fbpx

Teroristi iz Sirije sporočili materi nemškega džihadista: Mrtev je

Foto: TW, slika je simbolična

Islamska država je obtožila nekega Nemca, ki se je tej teroristični skupini pridružil kot prostovoljec, vohunjenja. A ker v Islamski državi nič ne ostane le pri obrožbah, so mu seveda tudi ‘pravično’ sodili.

Mater nemškega džihadista Maria Sciannimanica so teroristi Islamske države iz Sirije obvestili, da je bil njen sin žrtev ameriškega napada zračnih sil. Zdaj pa se je izkazalo, da je bila ta njihova zgodba prirejena in da so mu sodili oni sami. Ker je bil obtožen izdaje in vohunjenja, so mu tako sodili z obglavljenjem ali pa s strelom.

Vsaj njegova punca je bila razsodna in ostala v Nemčiji
Mario je v roke džihadističnih fanatikov padel pred tremi leti ter po sprejetju med njihove vrste postal član varnostne policije Isis. Express poroča, da so ga starši neprestano svarili pred lažnimi prijatelji, preganjanjem deklet in njegovimi sanjami, da bi obogatel, a zaman. Vpisal se je v radikalno mošejo in postal fanatik Islamske države. “Pogosto je govoril, da se želi pridružiti Islamski državi in pomagati muslimanom,” je njegova mati Heike Sciannimanica dejala za nemški časopis Bild. Razkrila je še, da je novačil tudi svoje dekle, da gre z njim v Sirijo, a se je ta odločila, da ostane v Nemčiji.

Mario se je leta 2013 najprej izobraževal na severu Sirije v vojaškem taborišču Islamske države in se izuril za borca. Ves čas pa je bil v stiku tudi s svojimi starši, in sicer preko Skypa. Express poroča, da mu je Islamska država to dovolila le pod pogojem, da tudi njegovi starši prisežejo zvestobo islamu. “To smo storili le zato, ker nismo želeli izgubiti stika z njim,” je razkrila njegova mama. “Ampak to ni nič pomenilo za nas.”

Kljub temu pa je Bild dobil informacije, da Maria niso ubili zračni napadi s strani ZDA, temveč so mu sodili kar njegovi ‘teroristični prijatelji’. Mario je bil namreč obtožen vohunjenja proti Islamski državi v Mosulu.

M. S.