fbpx

Teroristi najraje obglavljajo, saj s tem dosežejo večji strah med ljudmi

Foto: youtube

Grozovita taktika obglavljanja, ki jo mnogi povezujejo z videom obglavljanja Daniela Perla, novinarja Wall Street Journala, v Pakistanu leta 2002, se je spet srhljivo vrnila.

Teroristi so prejšnji teden ugrabili Gowharja Hussain Bhata, uradnika BJP officiala iz Kašmirja, in mu prerezali grlo, njegovo telo so nato našli v sadovnjaku. To pa ni edino obglavljanje v zadnjem času, avgusta so namreč izkopali telo 13-letnega Muzaffarja Natta Parray Mohalla Hajina iz severnega Kašmirja, katerega telo je bilo najdeno brez glave.

Želijo prestrašiti nevernike
Žrtvi sta muslimana, ki sta sodelovala z indijskimi oblastmi. Policija trdi, da so se teroristi zatekli k tej brutalnosti, da bi maščevali uboj Abu Musaiba, nečaka vrhovnega voditelja Lashkarja, s tem pa želijo prestrašiti tudi nevernike.

V Kašmirju, pokrajini na meji med Pakistanom in Indijo, je bilo od leta 2016 umorjenih več kot 340 teroristov in več kot 150 varnostnikov. Ministrstvo za notranje zadeve ocenjuje, da je lani več kot 370 teroristov poskušalo vstopiti v dolino iz Pakistana. Skoraj dvojno število poskusov je bilo izvedenih leta 2017.

Obglavljanje povzroča več strahu kot streljanje
Visoki policijski uradnik je za TOI povedal: “Ker smo uspeli uničiti njihov nadzor nad ulicami in razširiti naše akcije proti upornikom, so teroristične skupine razočarane. Dogajanje poskušajo nadzorovati tako, da delujejo na bolj grozovit način in ustvarjajo strah, da bi lokalnim prebivalcem preprečili sodelovanje z varnostnimi silami.”

Eden izmed strokovnjakov za terorizem je dejal, da so obglavljenja povzročila veliko več strahu kot streljanje in da so YouTube posnetki grozljivih obglavljanj, ki jih je izvedla Islamska država, povzročili ogromno ogorčenje.

D. Š.