fbpx

Teroristična grožnja? Tekma Manchester Uniteda odpovedana zaradi sumljivega paketa, evakuirali stadion

Foto: epa

Danes popoldne bi morala biti odigrana nogometna tekma angleškega prvenstva med Manchester Unitedom in Bournemouthom, ki pa je bila zaradi sumljivega paketa, ki so ga našli na stadionu Old Trafford, odpovedana. Stadion so evakuirali, namesto igralcev pa ga je zavzelo več policistov. 

Še pred pričetkom tekme so v okolici severozahodne tribune na stadionu Old Trafford našli sumljiv paket. Organizatorji so takoj pričeli z evakuacijo gledalcev, tekmo pa so preventivno odpovedali. Najprej je stekla evakuacija tribun v bližini sumljivega paketa, nato pa so evakuirali celoten stadion in začeli s preiskavo.

Policisti so s psi pregledali celoten stadion ter območje sumljivega paketa takoj zavarovali. Bombni tehniki so s kontrolirano eksplozijo paket razstrelili, kakšna je bila njegova vsebina, pa trenutno še ni znano.

”Delamo vse, kar je v naši moči, da bi bila preiskava čimprej opravljena. Naša prioriteta je seveda zagotoviti varnost vseh in za to smo poskrbeli,” je dejal namestnik vodje manchesterske policije John O’Hare.

Vodstvo angleške Premier lige je sporočilo, da že išče nadomestni datum ter da bo tekma zagotovo odigrana, še poroča BBC.

Foto: epa

Foto: epa

Foto: epa

Foto: epa

M. G.