fbpx

Teroristični napad na mošejo, več mrtvih

Vir: Twitter; okolica mošeje

V Savdski Arabiji se je zgodil teroristični napad, v katerem so umrle vsaj 4 osebe, ranjenih pa je bilo še 18 oseb. Napad se je zgodil v mošeji Imama Rida v soseski Mahasen, ki se nahaja v regiji al-Ahsa. Zaenkrat odgovornosti za napad ni prevzela še nobena organizacija. 

V napadu sta sodelovala dva napadalca. V mošejo sta hotela priti med molitvijo, a jima je varnostno osebje to uspelo preprečiti, poroča Al Jazeera. Drugi mediji pa poročajo, da naj bi se napad zgodil, medtem ko se verniki zapuščali mošejo po glavni tedenski molitvi.

Ko so varnostniki pristopili, se je eden odzval tako, da se je ob vhodu v mošejo razstrelil, medtem pa je z drugim napadalcem prišlo do izmenjave ognja,” je sporočilo savdsko notranje ministrstvo. Drugega napadalca so uspeli onesposobiti. Ob pregledu so ugotovili, da je imel na sebi pas z eksplozivom.

Vedno večje število napadov
Savdska Arabija, kjer je prevladujoča večina muslimanov sunitov, se v zadnjem času sooča z vedno večjim številom terorističnih napadov, ki imajo za cilj šiitsko manjšino na vzhodu države. Zaradi tega so poostrili varnostne ukrepe, med drugim so začeli vernike pregledovati pred vstopom v mošejo. Odgovornost za napade je v vseh primerih prevzela Islamska država.

Ž. K., STA